Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

duminică, 9 noiembrie 2014

Ultimul Atelier al proiectului „Vreau să-mi citești” pentru anul 2014. Nu și cel din urmă...

Duminica aceasta,  la Biblioteca Ovidius” a avut loc ultimul atelier de lucru „Vreau să-mi citești” la care, pe parcursul anului 2014, au participat 6 familii, compuse din parinți și copii sau bunei și nepoței. La acest ultim atelier au avut posibilitatea să participe doar 4 familii.
Moderatoarea Atelierului, Viorica Moraru a început cu dările de seamă despre lecturile anului. S-a constatat că cei mai activi cititori au fost cuplul : preșcolarul Ilieș Arapan și bunica sa, Ecaterina Lupu. Ei au citit 10 cărți și 15 povești din alte culegeri.
Tema Atelierului de astăzi a fost „Cum să ajungi o prințesă adevărată și Cum să devii cavaler”. Pentru familiile participante a fost prezentat un filmuleț de animație la temă. Apoi, s-a lecturat fragmente din cartea „Cum să devii cavaler” . În viziunea copiilor un cavaler adevărat trebuie să aibă armă, să călărească, să locuiască într-un castel, să aibă o prințesă aleasa inimii, să fie viteaz, aventurier și mereu să lupte cu cei răi din societate. Copii au enumerat mai multe povești cu cavaleri.
În continuare fetițele au elaborat câte un cod al bunelor prințese, iar băieții - al cavalerilor neînfricați. Toți participanții au creat câte un blazon. Mamele și bunelele și-au amintit cum arătau prințesele copilăriei lor.
După îndelungate discuții, copiii au depus în Banca de cuvinte noțiunile întâlnite în text pe care nu le cunoșteau. Apoi, cu ajutorul smailicurilor, au apreciat activitatea atelierului de astăzi.
La încheiere dna Liuba Ciobanu a prezentat-o participanților pe Lidia Kulikovski, care cu 20 de ani în urmă a deschis această bibliotecă. Dna Kulikovski a adus mulțumiri părinților și buneilor pentru grija de generația în creștere, pentru grija de a nu le lipsi poveștile din copilărie, cărțile și activitățile bibliotecilor, în general. „Mi-a plăcut mult să văd copii degajați, activi, deprinși cu lecturile”, a constatat directorul de onoare al celei mai mari biblioteci din Chișinău.
Participanților li s-a înmânat diplome de  participare la proiectul intergenerațional „Vreau să-mi citești” și câte un pachet, cu un conținut simbolic - o carte pentru părinți și una pentru copii. Ultimii s-au ales și cu câte o bomboană delicioasă. Iar Ilieș a primit în dar un joc Puzzle, fiind învingător la concursul „Cel mai activ cititor”.

Bunicuțile așteaptă pentru odorașii lor alte noi proiecte duminicale.