Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

duminică, 2 mai 2010

Ne place sau nu Biblioteca 2.0 ?

Este binevenit! Aceast concept ne oferă noi posibilități de promovare a instituției bibliotecare în comunitate prin mai multe oportunități !
Prin crearea unui blog avem o modalitate de comunicare cu publicul mai informală, mai interactivă, mai atractivă decât un site. Interactivitatea este dată de posibilitatea utilizatorilor de a-și publica propriile comentarii cu privire la ideile exprimate într-un mesaj, ceea ce ne permite a afla multitudinea punctelor de vedere asupra unui subiect. Prin aceste comentarii avem posibilitatea de a iniția noi teme de discuții.
Deci, pentru biblioteci blogurile sunt surse de informații, comunicre online cu utilizatorii. Prin acest concept bibliotecile au posibilitatea să furnizeze știri și informații utilizatorilor, bibliotecarilor, să comenteze și să recomande anumite surse disponibile în bibliotecă, să prezinte date, recenzii despre cărțile noi intrate în colecțiile bibliotecii, să instruiască utilizatorii cu privire la regăsirea informațiilor în OPAC.
Avantajele blogurilor este actualizarea, mesajele sunt ordoante cronologic ceea ce este foarte util atunci când biblioteca își dorește să țină utilizatorii la curent cu activitatea sa, când își modifică orarul, implementează noi servicii, organizează evenimente cultural-științifice sau alte evenimente care necesită o comunicare punctuală și rapidă. Concetul Biblioteca 2.0 pentru instituțiile infodocumentare ajută să-şi îndeplinească misiunea și atingerea obictivelor propuse folosindu-se de toate instrumentele Webului 2.0.
Bibliotecile din RM nu excelează la capitolul comunicării, fie că este vorba de comunicare cu utilizatorii, cu mass-media sau comunicare profesională şi iată că aceste instrumente ale globalizării informaționale Biblioteca 2.0, aduc un suflu nou pe care trebuie să-l dezvoltăm și să-l adăugăm în activitate pentru a aduce bibliotecile în lumea virtuală.
Pericol!? Să nu ne invadeze subcultura, sau mai bine zis incultura internauţilor, care cu parere de rau nu poate fi stopată, nici controlată, caci acum orişicine poate să scrie orişice comentariu. Îmi cer scuze dacă am ofensat prin aceste bănueli pe cineva.

Un comentariu:

  1. Imi place relatarea subiectului, este ceea ce-mi convine si sunt de acord cu cele relatate, Foarte util si interesant!

    RăspundețiȘtergere