Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

joi, 27 noiembrie 2014

Alexandre Dumas fiul, născut de părinți, care inițial nu l-au vrut

Semne de carte și biblioteci
 Alexandre Dumas fiul se naște pe data de 27 iulie 1824 la Paris. Părinții săi, romancierul Alexandre Dumas și modesta croitoreasă Chaterine-Laure Labay(1793-1868), îl declară "copil din flori", cu mamă și cu tatăl necunoscuți. Este crescut de mama sa până la vârsta de 7 ani.
În 1831, Alexandre Dumas își recunoaște oficial fiul. O săptămână mai târziu, îl recunoaște oficial și mama. După o luptă aprigă între părinți, fiul este luat în îngrijire de tată.
În 1844, o întâlnește pe Marie Duplesses, care îi devine amantă și care îl va inspira în crearea personajului Marguerite Gautier, eroina romanului "Dama cu camelii".
În 1845 publică primul său roman "Les aventures de quatre femmes et d'un perroquet", apoi urmeaza culegerea de versuri "Pechés de jeunesse".
Peste trei ani, Dumas-fiul publică romanul "La Dame aux camélias", iar autorul devine celebru.
Peste patru ani adaptează "Dama cu camelii" pentru teatru, care va obtine un succes enorm, unul din cele mai importante din secolul al XIX-lea.
La patruzeci de ani se căsătorește cu Nadjeschda Narâșkin (născută Nadjeschda von Knorring), văduva principelui Aleksandr Narâșkin.
În1867 scrie "Les idées de Madame Aubray". Piesa are un mare succes. Autorul își botează fiica după personajul Jeannine.
Pe 11 februerie 1875, Alexandre Dumas fiul este ales membru al Academiei Franceze. După moartea primei sale soții, se căsătorește la 71 de ani cu Henriette Régnier de La Brière.
Alexandre Dumas fiul moare pe 28 noiembrie 1895 la Marly-le-Roi și este înmormântat în cimitirul Montmartre din Paris.