Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 1 octombrie 2014

Experiența și înțelepciunea se acumulează cu anii

Semne de carte și biblioteci



Ziua Internaţională a Per­soanelor Vârstnice este o sărbătoare a vieţii. La 1 oc­­tombrie îi omagiem pe cei care au dobândit expe­rienţă şi înţelepciune, pe cei care au muncit, au con­struit, au dat piept cu greu­tăţile şi au reuşit să învingă obstacolele. Ei, părinţii şi bunicii noştri, ne-au dăruit totul fără să aş­tepte nimic în schimb. Sun­tem datori să-i răsplătim cu dragoste şi respect. Tuturor persoanelor vârst­­nice din Republica Moldova  le u­răm multă sănătate şi clipe fericite alături de fa­milie şi toţi cei dragi!
Și fiindcă suntem o bibliotecă publică, care are utilizatori de diferite vârste, inclusiv și bătrâni, am decis să evidențiem aceastăi categorie de cititori fideli:
Veteranul Bibliotecii „Ovidius” este Ludmila Goncearuc de 82 de ani, fostă profesoară de muzică. În prezent este o cititoare activă, la curent cu toate noutățile din lumea artelor.
Un alt veteran de vârstă este și Eugenia David, traducătoare și autor de cărți. În luna decembrie, dna David împlinește vârsta de 81 de ani. Este activă, participă la diferite manifestări culturale organizare la biblioteca noastră.
76 de ani a împlinit și utilizatoarea bibliotecii Ecaterina Ojoga. Doar cu un an mai tânăr este Nicolae Radu, născut în 1939.
Sub vârsta de 70 de ani sunt: Ada Canțin (68), Tudor Gherceavâi (66),  Tatiana Gherceavâi și Efimia Popa (65), Tatiana Cravțov (63), Iulita Știrbu (62) și fosta profesoară de limbă română Anastasia Harabara (60).
Printre veterani se numără și jurnalistul radio Ion Guriev, invalid de gradul I. Imobilizat de boală, Ion citește mult, fiind deservit regulat la domiciliu de bibliotecarii noștri.
La mulți ani, stimații noștri veterani. Vă urăm multă sănătate, să fiți activi și iubitori de viață!