Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

duminică, 12 octombrie 2014

O „călătorie a simțurilor” prin cărțile Bibliotecii „Ovidius”

Duminică, 12 octombrie, Biblioteca „Ovidius” a organizat în cadrul Programului intergenerațional „Vreau să-mi citești” cel de al treilea atelier cu tema „Călătoria simțurilor”. La lucrările atelierului au luat parte: Dorina Mazgras (pe rol de mătușă) cu nepoțelele sale Veronica Cojocaru, Ana Schirnevschi și Lenuța Crăciun; Mariana Rață cu fiicele sale Mădălina și Gabriela; Cristina Negrescu cu nepoata sa Meiri Elena ; Lilia Don-Ciobanu cu feciorii săi Grigore și Alexandru; Bunica  Ecaterina Lupu și nepoțelul ei Ilie Arapu.
Echipele au recapitulat activitățile atelierelor precedente (lectura cărții „Pâine cu rouă” și, respectiv, a  povestei „Cizmarul cel sărac”, apoi au stabilit tema activității de astăzi.
Pe un platou au fost prezentate niște obiecte pe care copiii urmau să le aleagă și să spună ce simț îi leagă de ele. Ana a ales mărul, Grigore - o lupă, Mădălina - o păpușă, Patricia - niște căști, iar Meiri a ales sticla cu parfum. Copiii au enumerat organele de simț ale omului, iar bibliotecara Viorica Moraru a anunțat tema de lucru a atelierului - Călătoria simțurilor. După ce participanții au constatat de ce organe de simț au avut nevoie vis-a-vis de obiectele alese, moderatorul le-a vorbit despre fiecare simț aparte și structur lor. A urmat „Banca de cuvinte”, în care au întrodus noțiunile pe care nu le cunosc. A mai fost anunțată și tema pentru acasă („Coșul cu povești”) - să însemne într-un bilețel semnat de un părinte poveștile citite pe durata activității atelierelor. Biblioteca a anunțat un concurs pentru cel mai activ cititor și un premiu special.
Cu ajutorul unei mingi, participanții au recapitulat lecția de astăzi. Calitatea activității a fost apreciată prin smailuri.

Următorul atelier este programat pentru 26 octombrie.