Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 10 octombrie 2014

O întâlnire cu Iulian Filip, la solicitarea copiilor

Semne de carte și biblioteci


La solicitarea elevilor claselor a 3-a și a 4-a de la Școala-grădiniță nr. 226, la Biblioteca „Ovidius” a avut loc o întâlnire, în cadrul Decadei Orașul meu cu poetul îndrăgit, Iulian Filip.
Promovându-și cartea  „Urmele mele frumoase”,  maestrul a afirmat că a participat la 94 de întâlniri organizate de biblioteci. Și că acest volum de carte conține 4 limbaje ale frumosului: ale versurilor, cântecelor, scenelor de teatru și ghicitorilor.  Apropo, cartea conține 66 de cântece pe versurile poetului, transpuse pe note de opt compozitori. Și fiindcă vorbim de cântece, Iulian Filip a rămas încântat de „concertul„ organizat de copii, pedagogi și părinți de la Grădinița nr. 119 și demonstrat la Biblioteca „V. Belinski” . „ Plăcintele mele au ajuns într-o adevărată operetă, scrisă în colaborare cu compozitoarea Daria Radu”, a mărturisit cu mândrie poetul.
Apoi, au recitat versuri filipiene copiii prezenți la întâlnire: A-dru Platon, Daniela-Maria Bogdan, Ștefan Josan,  Ștefan Mereacru, Grigore Ciobanu (care a venit la întâlnire cu familia), Sandu Manița, Olivia Prodan, Vlada Grosu, Crina Lupu, Valeria Lupașcu, Sofia Onică, Milena Pomogaibog, Sanda Mitric, Cosmina Cotoraș, Adelina Țepeș, Adelina Sincu, Bianca Munteanu, Ilenia Butuceanu, Gabriela Șargu, Loredana Ojog și Doina Vizitiu.
Iulian Filip le-a dat sfaturi practice la fiecare copil care a recitat, a împărțit mulțime de cuvinte de laudă,  le-a povestit întâmplări din viața lui, a recitat două poezioare pe care zice că „le-a învățat toată noaptea și nu cumva să i le citească altcineva”.
Copiii au rămas încântați de întâlnire. Ei au pozat cu poetul individual și colectiv, în fața bibliotecii.