Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

marți, 21 octombrie 2014

Lansare de carte extramuros la Liceul „Mihai Viteazul”

Biblioteca „Ovidius” a organizat lansarea cărții lui Octavian Țâcu și Boris Boguș –„Nicolae Simatoc. Legenda unui fotbalist basarabean de la Ripensia la Barcelona” la Liceul „Mihai Viteazul”, cu participarea autorilor. La întâlnire au fost prezenți elevii claselor a IV-a, a VI-a și a VIII-a, clase cu înclinație în sport.
Autorii Octavian Țâcu și Boris Boguș au vorbit despre personalitatea Nicolae Simatoc, despre faptele lui, cum un tânăr din satul Grimăncăuți, de la fotbalul de pe toloacă a ajuns mare maestru la Barcelona.

Copii, entuziasmați, au adresat numeroase întrebări, au făcut poze cu autorii din lumea sporturilor de performanță.  Apoi, oaspeții liceului au vizitat frumoasele săli de sport, de dans și bazinul pentru clasele primare. Autorii au luat prânzul împreună cu copiii, amintindu-și de anii de școală. Directorul Liceului Nelly Berezovschi a mulțumit Bibliotecii „Ovidius” pentru organizarea acestei activități  și a promis să participe și mai activ la activitățile bibliotecii noastre. Autorii au donat cărți cu autografe pentru Biblioteca „Ovidius„ și biblioteca liceului. „Nicolae Simatoc” este a patra carte semnată de acești autori.