Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 8 octombrie 2014

O lecție adusă de ploaie


 
Toamna își arată mendrele. Dacă luni a fost o zi însorită, marți de dimineață a ploat și, brusc, s-a răcit timpul. Așa că concursul de desen pe asfalt a fost înlocuit cu o lecție de istorie a Chișinăului, recapitulare a celei de luni, doar că pentru elevii școlii-internat nr. 5, pentru copii cu dezabilități.
La început, bibliotecara Victoria Cebanu le-a vorbit despre Decada Orașul meu, despre pregătirile de Hramul Chișinăului. Apoi, pe înțelesul copiilor, a făcut o incursiune în istoria localității: origine, dezvoltare, domnitori, stăpâni, ctitori ș.a. Copiilor li s-a povestit despre simbolurile Chișinăului: drapel, stemă, imn, edificii care reprezintă capitala. Au perindat pe ecran fotografii de epocă, dar și contemporane. S-au ascultat cântece despre Chișinău, în interpretarea semenilor. Au privit un documentar despre Chișinăul de astăzi. Li s-a prezentat cărți din colecția bibliotecii despre capitala țării.

Copiii au rămas nespus de mulțumiți. „Ce bine că a plouat, spuneau copiii. Nu-i nimic, pentru desene pe asfalt venim altă dată, ca să le vadă și soarele. Iar desenele cu Chișinăul nostru drag, rămâne o temă pentru acasă”.