Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

joi, 9 februarie 2017

Un produs existent necesită instruire

Termenul „lecție” specific instituțiilor de învățământ, cu caracter instructiv-educativ este utilizat și în alte domenii, spre exemplu biblioteconomia.
Majoritatea reacționează straniu, mai ales copiii, care consideră că școala e pentru lecții, iar biblioteca și alte spații sunt amenajate pentru relaxare atât psihică, cât și  fizică, fie prin lectură sau prin participarea la diverse activități.
Totuși noțiunea de „lecție” este utilă și în cadrul altor instituții, precum cele de cultură, iar de acest lucru s-au convins astăzi elevii, care îndemnați de Dna Moraru Viorica au acceptat o lecție de instruire cu subiectul: Elementele esențiale ale programului Word.
Copiii-utilizatori au rămas uimiți de programul Word, cu toate că unii cunosc definiția acestuia, iar alții știu să-l utilizeze la nivel de începător, ei au început totul de la zero, de la părțile componente ale calculatorului: monitor, tastatură,procesor, unitate de sistem, boxe și altele care circulau liber în sală și au devenit cunoscute de toți cei prezenți.
Atunci când cunoști obiectul din fața ta și componentele sale, e mult mai simplu să  studiezi programele, în cazul nostru Word, deși au fost informați și despre istoricul acestuia, intriga a constituit-o modul de accesare, scriere, salvare a unui document.
Punctul culminant l-a constituit sarcina pe care au primit-o copiii pentru redactarea documentului conform unor cerințe.
Deși la început păreau speriați de lecție, la final copiii nu se puteau despărți de calculator, ba chiar le-a survenit ideea să scrie o carte.
Progresul nu are limite, dacă există obiectul și subiectul acțiunii neapărat acesta se va realiza, astăzi au început cu studierea elementelor esențiale, mâine vor fi la o altă etapă, cea de intermediar, dar nu se știe ce vor deveni poimâine, deși e posibil să fie autorul cărții pe care a început s-o scrie azi la bibloteca „Ovidius”.
Oamenii mari se nasc din lucruri mici.

     


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu