Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 15 februarie 2017

O lecție cu impact!

Copiii sunt întotdeauna pasionați de cărțile ilustrative, pe ei îi captivează mult mai mult imaginea decât textul. Aceste criterii de selectare a textului trec printr-o perioadă de tranziție la fel ca și vârsta acestora.
Textul atât pentru cărți cât și pentru alte publicații are la bază redactarea acestora în programul Word, dacă la prima lecție de instruire utilizatorii de la biblioteca Ovidius au învățat principalele componente ale calculatorului și modul de utilizare și scriere a unui simplu text, azi ei sunt preocupați de culoarea reliefată nu doar prin text, ci și prin imagine.
Dacă în cazul textului oferirea unei culori a fost destul de simplă, atunci inserarea unei imagini le-a dat unora bătăi de cap și i-a dezorientat, căci aceasta prevede accesarea mai multor opțiuni: descărcarea imaginii din internet, alegerea opțiunii de inserare, forma și centrarea acesteia.
După ce au structurat textul și au aranjat imaginea la locul potrivit, copiii au învățat să treacă documentul electronic într-o formă tradițională, bineînțeles cu ajutorul imprimantei.
Lecția de instruire a avut un impact mare asupra copiilor care sunt conștienți că datorită programului Novateca oportunitatea de a-și vedea produsul realizat a crescut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu