Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 3 februarie 2017

Biblioteca – loc prielnic pentru seniori



Biblioteca este spațiul unde poți lectura, comunica, integra, unde poți face schimb de idei. Însă punctul forte îl constituie omul, dacă el dorește ceva cu adevărat – el  realizează.

Astăzi, la biblioteca „Ovidius” a prins viață un nou serviciu Revalorificarea tradițiilor și obiceiurilor străbune, grație cititorului fidel Dna Elena Boțan și Dna Elisaveta Onofreiciuc, dornice de-o șezătoare.
Ce se-ntâmplă când oamenii au aceeași idee, e simplu – se materializează.
      Serviciul de revalorificare a dat startul, a adunat în jurul mesei doamne preocupate de artă, de ceea ce le-a învățat mama acasă și de ceea ce trebuie neapărat promovat pentru a nu rămâine în umbră, pentru a continua datina.
Prima întâlnire a fost una pe cât se poate de familiară, deși era una de cunoaștere interpersonală cu Doamnele Boțan, Carmazan, Gladun, Bivol, Ghilici, Onofreiciuc și tânăra preocupată de aceste tradiții, Cristina Pulbere, care a reușit să promoveze meșteșugurile artei dincolo de hotarul țării, la un târg din Anglia.

Meșterul popular, Dna Elena Boțan, le-a îndemnat pe toate să-și dezvăluie viața în raport cu arta, cu tot ceea ce știu să facă cel mai bine, cu toate că au alte ocupații de bază.
Au stabilit obiective, și-au planificat activitatea, au demonstrat munca mâinilor dibace și s-au încins la final în horă, căci așa e la moldoveni: muncă, cântec, dans și voie bună.
Spusele Dnei Boțan s-au adeverit: Când veți intra la șezătoare să vă uitați în oglindă și când veți ieși de la șezătoare să faceți același lucru. Pe cât de simplă e fraza, pe atât de profund e înțelesul, oglinda reflectă cantitatea de cunoștințe, de spiritual, cu care am venit și bineînțeles pe cea acumulată, cu care plecăm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu