Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

joi, 16 februarie 2017

Tu ce alegi?

Noțiunile de „dreptate” și „minciună” le găsim mereu în contradicție și actuale pentru timpurile noastre, pe cât sunt de frecvente, pe atât de des sunt tratate în diverse opere literare.
Astăzi, serviciul Povestea copilăriei le-a oferit utilizatorilor un suport pentru viață, deoarece povestea Adei Zaporojanu Dreptatea și Minciuna i-a familiarizat pe copii cu rolul acestora în societate și cu faptele pe care le fac atunci când sunt ghidați de acestea.
Lectura nu a fost singurul mod de a afla despre virtuțile și viciile celor două calități, căci copiii au participat activ atât la dezbateri, având la bază diverse situații-problemă, cât și la lanțul întrebărilor în baza textului.
Opinii și argumente diferite au fost stabilite de către micuți și în momentul realizării acrostihului cu termenii-cheie, însușirile oferite au fost diverse și contradictorii pe alocuri.
Toate ca toate, dar dialogul dintre Adevăr și Minciună  a fost și mai bine pus pe roate, căci fiecare și-a asumat întru totul rolul primit.
După cercetări și propuneri, copiii s-au relaxat prin jocul de cuvinte și labirint.
Dacă ai rămas frapat de ceea ce se petrece la Povestea copilăriei, nu ai decât să vii și tu la biblioteca Ovidius, căci neapărat te vei relaxa și vei învăța ceva nou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu