Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 24 februarie 2017

Mică, tot mai mică - o bunică

  Lumea poveștilor e o lume aparte, o lume catadicsită cu personaje care trăiesc o viață asemănătoare sau pe alocuri diferită de cea reală, dar e o lume care captivează prin farmecul ei atât pe cei mici, cât și pe maturi.
Lumea poveștilor e la biblioteca Ovidius, e în lumea cărților, care știe să aștepte, să  asculte și să nu tradeze niciodată, cu ajutorul ei vei vedea și ceea ce pare uneori imposibil de cuprins cu privirea, e o lume ce te teleportează atât în spațiu, cât și în timp, de la biografia scriitorului Barbu Ștefănescu Delavrancea până la opera acestuia „Neghiniță”, mică și ea cât ”un fir de neghină” sau poate nu într-atât de mică, căci elevii clasei a doua de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazu”  au absorbit-o din Dezlegarea labirintului(basm, umbră, năut, in, caier, albastră) pentru a descoperi titlul povestirii „Bunica” cu chip uscațiv și cărunt de ani mulți adunați la umbra dudului.
Au stabilit diferența dintre basm și povestire, adică dintre născocire și fapte reale ca în final să asculte cu atenție textul , să răspundă la întrebări, să constate prezența unor obiecte transferate din lumea povestirii în sala de lectură.
Jocul antonimelor a ridicat mâinuțele la înălțime și i-a încurajat să participe la crearea unui Diamant, poetic bineînțeles, doar că un singur copil deținea misiunea de organiza cuvintele în această ordine fixă, cuvinte reprezentate de fiecare elev în parte.
Această aventură a copiilor de-a constitui un dicționar și de-a formula poezia dată s-a finalizat în momentul când elevii au continuat povestea despre care-i vorbea bunica la umbra copacului.

Zâmbete, emoții și impresii plăcute timp de o oră, o oră de lectură la biblioteca Ovidius.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu