Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

marți, 14 februarie 2017

Măria Sa, poezia viereană!

Ziua de 14 februarie e una însemnată pentru românii de pretutindeni, fiecare o sărbătorește în felul său, unii o pictează, alții o scriu, iar ceilalți o recită, o cântă în dependență de valorile pe care le posedă.

Această sărbătoare nu a trecut neînsemnată pe lângă ușa bibliotecii Ovidius, deoarece fiecare sală a acesteia a oferit câte un colțișor pentru sărbătoarea Marelui Poet Național- Grigore Vieru.
Deși am ordonat cu grijă colecția acestuia în expoziții, momentul-surpriză a fost reprezentat de către cititorii fideli ai bibliotecii și ai poeziei vierene - copiii, care se regăsesc în poeziile acestuia, care își întâlnesc mama grijulie printre versuri și care au participat cu trup și suflet la recitalul poetic Grigore Vieru – poet al neamului și al mamei.

Expresivitatea și emoțiile desprinse din recitalul poetic s-au îmbinat perfect cu temele și motivele regăsite de copii în poezie, cu acrostihul care a reliefat adevăratele calități ale poetului și nu în ultimul rând cu prietenia pe care a legat-o cu fir roșu de fiecare în parte.
Grigore Vieru rămâine a fi poetul copiilor, a culorilor de albastru-galben-roșu, care ne reprezintă ca popor și datorită căruia în sufletul copiilor încolțește noțiunea de patriot.

Cu dulciuri și diplome de participare și-au luat la revedere micuții, care sunt în așteptarea unor altor activități de promovare a valorilor general-umane alături de Marii Creatori ai scrisului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu