Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

marți, 7 februarie 2017

Ninge cu maniere

Serviciul Învățăm Bunele maniere deși a fost lansat în plină iarnă, în an nou, aceasta nu denotă faptul că a apărut ca o invenție a bibliotecii pentru a impune anumite reguli, ci dimpotrivă își derulează activitatea ca un răspuns firesc la cele mai actuale probleme ale societății.
Ninsoarea lui făurar a adus fulgușori și pentru enumerarea bunelor maniere, pe care copiii le-au relatat cu atâta încredere în sine, fiind ferm convinși că toți ceilalți le respectă și le utilizează permanent, căci e de datoria fiecărui copil să fie ordonat, harnic, să posede un comportament adecvat fiecărei situații.
Astăzi copiii au fost antrenați într-un joc de căutare, care pe lângă caracterul energic posedă o notă educativă, căci copiii au găsit atât situațiile problemă cât și soluțiile acestora, care trebuiau identificate conform bunelor maniere.
 Au căutat, au găsit, au rezolvat, pe alocuri au creat polemici, dar au ajuns la un numitor comun, ba chiar și au definit termeni precum „frumos, politicos, nobil, superioritate” în baza textului „Superioritatea lui Napoleon”.


Bunele maniere se realizează atât prin vorbe, fapte cât și limbaj nonverbal, ceea ce au și demonstrat copiii prin mimică și pantomimică, oferindu-le celorlalți posibilitatea de a ghici gestul.
La final copiii au primit dulciuri în dependență de munca pe care au depus-o la activitate, iată așa se-nvață bunele maniere la biblioteca Ovidius.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu