Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

luni, 27 aprilie 2015

Un pătrar de veac sub flamura tricolorului

Împlinirea a 25 de ani de la desemnarea oficială a tricolorului în calitate de Drapel de Stat este sărbătorită la 27 aprilie. Parlamentul îşi deschide larg uşile pentru toţi doritorii. Aceştia vor putea admira o expoziţie de drapele şi un show de lumini. Atmosfera va fi întreţinută de Orchestra Prezidenţială. 
Programul evenimentelor a început cu Dansul Tricolorului, interpretat de 80 de elevi de la Colegiul Naţional de Coreografie.
La ora 10.00 a avut loc Şedinţa solemnă a Parlamentului. Deputaţii au rostit discursuri şi au vizionat un film despre tricolor. La şedinţă au asistat oaspeţi de onoare, printre care fostul preşedinte Mircea Snegur şi deputaţi din primul Parlament. Legislativul și-a deschis larg uşile pentru vizitatori.
Chiar de la intrare, vizitatorii au avut posibilitatea să admire o expoziţie de drapele, printre care şi cel al Sfatului Ţării.
Seara, începând cu ora 19:00 pe scena din scuarul Parlamentului vor urca Orchestra Prezidenţială şi Chișinău Youth Orchestra. Iar la ora 21:00 clădirea Parlamentului va fi iluminată în culorile drapelului naţional.
Manifestaţiile cu genericul "Tricolorul la cei 25 de ani" sunt organizate la iniţiativa şefului Legislativului Andrian Candu şi vor avea loc în perioada 27 – 30 aprilieŞi Guvernul va celebra Ziua Drapelului de Stat, instituită în 2010, printr-un şir de manifestaţii organizate la Ministerul ApărăriiTricolorul a fost oficializat în calitate de Drapel de Stat în data de 27 aprilie, 1990.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu