Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 29 aprilie 2015

Conferință internațională despre filosoful Confucius la Biblioteca „Ovidius”

La Biblioteca Ovidius a avut loc conferința internațională „Gîndirea în învățătura lui Confucius” cu participarea lui Ma Xiangming, profesor la Institutul Confucius din cadrul ULIM și a elevilor de la Colegiul de Construcții. Dnul Xiangming a prezentat o prelegere despre viața și învățăturile lui Confucius. După care au urmat elevii de la Colegiul de Construcții: Daniela Morari despre Arta chineză; Ion Herghelegiu despre Confucianism; Octavian Lisnic și Alexei Vrâncean - Biografia lui Confucius; Tudor Movileanu și Serafim Popovici - Analete de Confucius; Ion Vicolaș despre Confucius și Kant sau etica datoriei; Alexei Romali despre cele 5 principii confucițiene;  Mihai Bursuc, din înțelepciunea lui Confucius; Veronica Sanduleac și Catarina Modârcă au realizat desene chinezești. Profesoara de filosofie, Iulia Ingliș, a fost cea care a îndrumat acești elevi în selectarea temelor. Aportul doamnei Ingliș a fost unul major în organizarea conferinței, fiind și moeratoarea acestui eveniment.

Colaboratoarele de la DIB ULIM Cătălina Gârlea și Ana Cojocaru au vorbit despre Unitatea de structură funcțională în cadrul Departamentului Informațional Biblioteconomic (ULIM). Iar colega noastră, Natalia Ghimpu,  a prezentat Cugetări confucițiene.
La încheiere, dna Liuba Ciobanu, directorul Bibliotecii „Ovidius” a mulțumit participanților și a înmânat celor care au avut comunicări Certificate de participare și câte un set promoțional al Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu” și al Filialei „Ovidius”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu