Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 17 aprilie 2015

Schimb de experiență la Biblioteca „Ovidius”


La 17 aprilie, Biblioteca Publică „Ovidius” a organizat discuția-dezbatere „Consolidarea imaginii bibliotecii universitare prin colaborarea cu Senatul Studențesc”, la care s-a prezentat cu un discurs dna Angela Amorțitu, șef secție „Colecția și Patrimoniu” la Biblioteca Științifică a Academiei de Științe Economice din Moldova (ASEM).
Dna Amorțitu a vorbit despre ideile inovaționale realizate la biblioteca de la ASEM, printre care s-a evidențiat conlucrarea cu Senatul Studențesc. A povestit despre lucru cu utilizatorii interni și externi, despre promovarea activităților bibliotecii în publicația periodică a universității. Despre organizarea meselor rotunde tematice, a ședințelor de cenaclu. De succes s-a bucurat Campaniile „Nu pot trăi fără carte”, „Valorile crează familia și familia crează valori”, expozițiile de carte, flashmob-uri, crearea cenaclului „Dragostea nu are hotare”, un atelier de confecționare a mărțișoărelor din mărgelușe de nisip. Dna Amorțitu a mai vorbit despre Nocturna bibliotecilor, despre Havuzul cunoștinților, o expoziție a cărților editate de profesorii de la ASEM, o „Recreație poetică” organizată în scuarul universitar, prezentarea corului univesității „Cantabile” ș.m.a.
Cu multe idei creative, inovatoare dna bibliotecară a făcut cunoștință pe site-urile bibliotecilor americane (exemplu „100 idei cum să ridici frecvența la bibliotecă”).

Angela Amorțitu a răspuns la întrebările participanților.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu