Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 27 februarie 2015

Tărâmurile vrăjite ale lui Lawrence Durrall

Semne de carte și biblioteci
Lawrence George Durrell s-a născut pe 27 februarie 1912, în India, în Jullundur, în fosta Indie Britanică, ca fiu al inginerului de construcții civile Lawrence Samuel Durrell și al unei irlandeze protestante, Louisa Florence Dixie, născuți la rândul lor în Indiile Britanice.Fratele lui mai mic Gerald Durrell a devenit cunoscut zoologist și naturalist (1920-1995).
La vârsta de 11 ani,Lawrence a fost trimis la școală în Anglia - țară în care nu a fost fericit și pe care a părăsit-o foarte repede. Primul său roman, Pied Piper of Lovers, a fost publicat in 1935. In acel an Durrell, soția sa, frații mai mici (Leslie, Margaret, Gerald) și mama s-au mutat pe insula grecească Corfu, unde au trăit până în 1941, când au părăsit-o din cauza declanșării războiului. Lawrence Durrell a divorțat de soție in 1942, și a devenit un peripatetician, trăind în Egipt, insula Rhodos, Argentina și Grecia, stabilindu-se în final în sudul Franței. A fost căsătorit de 4 ori.
În august 1937, alături de soția sa Nancy, a ajuns la vila Seurat din Paris, într-un fel de pelerinaj pentru a-l întâlni pe idolul său, romancierul american, Henry Miller, autor al faimoaselor romane Tropic of Cancer. Miller și Durrell au început să colaboreze la înființarea propriei lor mișcări literare. A murit la aproape 79 de ani.
P.S. Cărți pe poliță la „Ovidius”: Justine (București, 1989); Păsări, lighioane și rubedenii (București, 1991); Mountolive (București, 1991); Tung (Cluj-Napoca, 1994); Cvintetul din Avignon. Constance (București, 1996).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu