Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

joi, 12 februarie 2015

Concursul despre viața și creația lui Grigore Vieru a demonstrat dragoste și cunoaștere


Pe data de 12 februarie, la Biblioteca „Ovidius” a avut loc Concursul literar „Curat ca lacrima”, dedicat vieții și activității poetului național Grigore Vieru. Activitatea a fost moderată de voluntarele Ana Ostașevschi și Tatiana Revenco, studente la Universitatea de Stat Tiraspol, Facultatea Filologie.
La concurs au luat parte două colegii prestigioase din sectorul Centru - Colegiul de Construcții și Colegiul Politehnic. Elevii au răspuns la 15 întrebări alcătuite de consăteanul poetului, angajatul bibliotecii Ion Borș. Întrebările și răspunsurile corecte, cu comentarii din cărți, la care s-au adăugat și fotografii inedite, au fost plasate pe marele ecran. După o dispută serioasă de opinii, scorul final a fost declarat de juriu - 10 la 9 pentru constructori. Dar, după concurs intervine o elevă de la Colegiul Politehnic, care aduce argumente la întrebarea despre surorile poetului (cele care au murit din pruncie), demonstrând că au studiat cărți suplimentare. Juriul a acceptat argumentul, rectificând scorul de 10 la 10!
Apoi, a avut loc o dispută între colegii la recitalul de poezie viereană și creație proprie. Aici, mai activi au fost politehnicienii. În fond, au avut de câștigat toți. Directorul Bibliotecii, Liuba Ciobanu, a rămas încântată de atitudinea elevilor față de cel care a fost și a rămas pentru neam Grigore Vieru. Ea a înmânat echipelor câte un set de carte nouă. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu