Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 22 aprilie 2016

Scriitoarea Miroslava Metleaiva le-a dat întâlnire cititorilor la Biblioteca „Ovidius”



Biblioteca și noi 

La Biblioteca „Ovidius” a avut loc întâlnirea elevilor claselor a 5-a de la Gimnaziul 53, cu Miroslava Metleaeva, autoarea cărții „Când părinții nu-s acasă”, selectată pentru Programul „Chișinăul citește...”.
Bibliotecara Victoria Cebanu i-a făcut o succintă prezentare, enumerând școlile și funcțiile îndeplinite, printre care și cea de bibliotecar școlar, la vârsta de doar 13 ani.
Apoi, a început dialogul cu sala. Au vorbit despre particularitățile copilăriei de azi, comparând-o cu cea a anilor 80, lucruri care le deosebesc, dar și cele ce țin de copilărie, indiferent de perioadă. Copilăria înseamnă peripeție, năzbâtie, joacă.
Dna Metleaeva s-a interesat de cărțile citite de copii, din literatura națională și cea modernă, universală. Răspunsurile copiilor au satisfăcut-o, constatând că elevii continuă să citească mult și literatură bună. Plăcut a fost pentru scriitoare și faptul că participanții la întâlnire au citit cartea pusă în discuție - „Când părinții nu-s acasă”.

- Cartea a fost scrisă în limba rusă. Mi-a tradus-o în română scriitorul Nicolae Rusu, prietenul meu, a declarat Miroslava Metleaeva.
Scriitoarea traduce mult din limba română în limba rusă, iar traducerea cărții sale a fost un gest de prietenie.
Apoi au trecut la subiectele povestioarelor. Au găsit subiectele mai triste, subiecte de îngrijorare, dar cele mai multe au ținut de peripeții, năzbâtii și pățanii, în mediul orășenesc. Chiar dacă elevii au citit cartea, scriitoarea a insistat să lectureze pentru ei câteva povestiri.
A urmat răspunsurile la întrebările cititorilor. De exemplu, o elevă s-a interesat cum a memorizat scriitoarea ce pățanii au făcut feciorii ei prin anii 80.
- Mi-am făcut un jurnal, în care le descriam. Știam că o să-mi prindă bine.
Copiilor le-a plăcut mult cartea și au solicitat s-o procure, însă vânzările s-au epuizat deja. Până apare o nouă ediție, unica soluție rămâne să le împrumute de la biblioteci.
Scriitoarea Miroslava Metleaeva a pozat cu copiii în fața bibliotecii, imortalizând momentul întâlnirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu