Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 10 februarie 2016

Ritualurile zilnice a 13 creatori de geniu



Semne de carte și biblioteci
12. Thomas Mann
Mann se trezea la 8 dimineața în fiecare zi, bea o ceașcă de cafea cu soția lui, făcea un duș și se îmbrăca. Apoi, lua micul dejun și la 9 se încuia în biroul lui de lucru de unde nu ieșea până la 2 după amiază. În acea perioadă nu ieșea din birou indiferent de urgență, nu răspundea la telefoane, nu primea vizitatori, iar copiii erau învățați să nu facă gălăgie.
Mann spunea că dacă nu termină ce are de scris până la prânz, după amiază nu mai are nici un spor, așa că prefera să scrie din nou a doua zi, dimineața.
După ce termina de scris și lua prânzul, Mann începea să fumeze. Avea obiceiul să fumeze 12 țigări și două trabucuri pe zi. Fuma în timp ce citea ziarele sau carți până la 4 după-amiază, apoi ațipea pentru o oră. Din nou, copiilor le era interzis sa facă gălăgie, în această oră sacră.
Apoi, la ora 17 Mann se reunea cu familia și lua ceaiul după care scria scrisori, recenzii sau articole pentru diverse publicații, munca aceasta putând fi întreruptă de telefoane sau vizitatori fără supărare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu