Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

luni, 1 februarie 2016

Ritualurile zilnice a 13 creatori de geniu



Semne de carte și biblioteci
7. Le Corbusier
Elvețianul Charles – Edouard Jeanneret care și-a luat numele Le Corbusier la începutul anilor 1920, a fost un arhitect, urbanist, decorator, pictor, sculptor, realizator de mobilier, teoretician și scriitor care a dat naștere stilului modernist sau internațional în arhitectură. 
Se trezea la 6 dimineată, apoi facea 45 de minute de exerciții fizice. Apoi, lua cafeaua cu soția lui și la 8, serveau micul dejun. Restul dimineții Corbusier picta, desena sau scria. Aceasta era partea cea mai creativă a zilei și, deși ceea ce picta nu avea o legătură directă cu arhitectura și nu obișnuia să arate picturile sale nimănui, în afară de soția sa, el spunea că succesul său profesional vine din acele dimineți de contemplare artistică solitară.
După-amiază ajungea la birou la 14 și își punea angajații să lucreze pe ideile care îi veniseră în timpul dimineții. De obicei, se întorcea acasă pe la 17.30, deși erau perioade când uita complet de trecerea timpului, dacă era cufundat într-un proiect care îi trezea mult interesul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu