Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

duminică, 14 februarie 2016

Prin Concursul „Grigore Vieru, Omul Duminicii”, am omagiat poetul în ziua lui de naștere



La 14 februarie, în zi de duminică, de ziua marelui poet, a avut loc Concursul „Grigore Vieru, Omul Duminicii”, organizat de Ars Adolescentina (Radio Moldova) și Biblioteca noastră. La concurs s-au prezentat 12 adolescenți și tot atâția, la categoria copii. Participanții au venit din următoarele instituții de învățămînt: USM, Univesitatea Pedagogică, Universitatea de Stat din Tiraspol, Centrul de Excelență în Construcții și Colegiul Politehnic, Liceele „Nicolae Sulac”, „Mihai Viteazul”, „Universul”, „Tudor Vladimirescu”, „Gheorghe Asachi”, „Mihail Kogălniceanu”, „Mircea Eliade”, „Prometeu”, școala primară 82, Gimnaziul 7. La instituțiile chișinăuene au aderat liceenii de la „Alexe Mateevici, din satul Pârlița, raionul Ungheni și cei de la Liceul din satul Puhoi, raionul Ialoveni. Concursul a fost moderat de Cristian Chiriac și Zina Izbaș. Participanții au recitat versuri vierene, au interpretat, cântece pe vesurile lui, devenite adevărate șlagăre. Juriul, format din Ion Borș (președinte), poeta Zina Izbaș și jurnalista radio, Daniela Gherman au acordat următoarele premii:
Secțiunea „Copii”: premiul 3 - Daniela-Camelia Uzun, clasa a IV de la Școala 82 din capitală 9sector Ciocana); Gabriel Chiriac, clasa a III-a, Liceul „Mircea Eliade” și Raluca Gândea, clasa a VI, Liceul Prometeu. Premiul 2 - Marie Culava, clasa a VI, Liceul „Prometeu” și Felicia Nistor, clasa a VI-a, Liceul „Gheorghe Asachi”.
La secțiunea „Adolescenți”: Premiul 3 - Daniela Nistor, clasa a XI-a, Liceul „Gheorghe Asachi”; Diana Chiperi, clasa a X-a, Liceul „Mihai Viteazul” și Ion Bargan, clasa a a XI-a , de la Liceul „Alexe Mateevici” din satul Pârlița, raionul Ungheni. Pe treapta secundă s-au plasat - Anastasia Sasu, clasa XI-a de la Liceul din Pârlița și Mihaela Mircea, clasa a XII-a , Liceul „Nicolae Sulac”. Premiul întâi i-a revenit Eugeniei Bejenaru de la Colegiul Politehnic.  Cu Premiul Mare și o excursie prin România, acordată de Societatea Frații Golescu , a fost decernată voluntara noastră, Ana Ostașevschi, studentă la Universitatea de Stat din Tiraspol.
A fost un concurs reușit. Biblioteca și Radio Moldova au acordat diplome, premii bănești (Societatea Frații Golescu) și colete de cărți.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu