Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

marți, 22 martie 2016

O conferință despre un scriitor al adolescenților



Biblioteca și noi

În ziua de 22 martie, la Biblioteca Publică „Ovidius”, a avut loc Conferința literară „Ionel Teodoreanu - rapsod ce întinerește subiectele cu apă vie”. Conferința se înscrie în cadrul Concursului Republican „LA IZVOARELE ÎNȚELEPCIUNII” și au participat bibliotecari și elevi de la următoarele instituții de învățământ din municipiul Chișinău: Liceul „Principesa Natalia Dadiani”, Liceul Român-Francez  „Gheorghe Asachi”, Liceul „Vasile Vasilache”, Liceul „Onisifor Ghibu”, Liceul „Nicolae Iorga”, Liceul „Petru Rareș”, Liceul „Nicolae Sulac” , Liceul „Durlești, Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv, Liceul  „Spiru Haret”, Liceul „Mihai Marinciuc”, Liceul „Dante Alighieri”, Liceul „Mihai Viteazul”, Liceul „Doina și Ion Aldea-Teodorovici și altele.
Conferința, monitorizată de Liuba Arion, Președintele Secțiunii „Bibliotecii școlare” ABRM, a fost desfășurată de Adriana Cazacu, Conf. Univ. dr., șef  Catedra Literatură română  și teorie literară, USM.   
Dna Cazacu a avut amabilitatea să citească o lecție despre operele lui Ionel Teodoreanu, chiar dacă acesta face parte din pleada de scriitori interbelici. Ea a făcut o incursiune în romanele „La Medeleni”, „În casa bunicilor”, „Lorelei”, „Ulița copilăriei”, trezind interesul publicului de a le lectura. Mai mult, dna Cazacu știe să te lase în suspans, atunci când vreai mai mult să afli ce va fi mai departe. Este o invitație de a afla totul ce te interesează prin lectură. Participanților le-a plăcut această atitudine și la sfârșitul lecției au aplaudat-o frenetic, ca la un spectaco.l
La încheiere, dna Liuba Arion, specialist principal DGETS și-a expus părerea de ce a căzut alegerea pe Ionel Teodoreanu, spunând că acest scriitor reprezintă romanul adolescenților și că este bine să-l cunoaștem și să ne cunoaștem.
Aceste conferințe, care au loc la Biblioteca „Ovidius” timp de 20 de ani, prezintă o etapă de pregătire a Concursului Republican „La izvoarele înțelepciunii”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu