Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

joi, 10 martie 2016

Lidia Kulikovski într-o nouă Primăvară



Fiecare-și are o zi, a sa
Documentar, s-a născut la 8 martie 1951, în  familia lui Leonid și Ninei Ataman, țărani agricultori din satul Nicoreni, Drochia. La 22 de ani absolvă USM, Facultatea de Biblioteconomie și Bibliografie.  Fiind tânăr specialist se angajează bibliotecar la Chișinău, apoi la Cahul. După care revine în capitală. La 25 de ani se căsătorește cu inginerul Victor Kulikovski. Cresc și educă două fiice: Dumitrița, studii filologice, casătorită în Spania și Victoria, în Anglia. Are o nepoțică pe nume Maria. În anul 1987 se angajează la Biblioteca Municipală, iar în anul 1990 este aleasă de colectiv director. Înte anii 2000 - 2004 deține funcția de președinte al Asociației Bibliotecarilor din RM. A vizitat bibliotecile din SUA, China, Danemarca, Finlanda, Grecia, Rusia, Ucraina, Israel, România și din alte țări.
În 2003 susține teza de doctor în științe pedagogice. Este autoare a mai multor lucrări de studii și cercetări, bibliografii, interviuri, prefațe, eseuri.
Este lucrător emerit al culturii (1987); destinsă cu medalia „Meritul Civic”; este deținătoare a Premiului european Managerul secolului XXI (2001).
În prezent Lidia Kulikovski exercită funcția de șef Departament Studii și Cercetări. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu