Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 23 martie 2016

Expoziție virtuală

Achiziții recente la Filiala „Ovidius”
Cand nu-ți mai găsești directia în viată, cand totul ți se pare în zădar, nu ezita să consulți una dintre aceste carți motivaționale care îți pot schimba viitorul. Ele vor influența definitiv modul de a gândi, de a trăi. Pentru a veni în ajutorul celor care sunt debusolați vă propunem să deschideți cărțile care au fost achiziționate în colecția Bibliotecii „Ovidius”.

 Killer, Jeff. Atitudinea este totul: Schimbă-ți atitudinea... și îți vei schimba viața! / Jeff Keller; trad.: Angelica Raluca Căliman. – București: Curtea Veche, 2012. – 162 p.
De ce oare unii oameni reușesc în tot ceea ce-și propun, iar alții nu? Care este diferența dintre ei și ce ar putea face cineva pentru a se număra printre invingatori?
Totul ține de atitudine, de capacitatea de a te imagina în postura de invingător, iar Jeff Keller dă exemple concrete de oameni care au reușit în viață doar pentru că au păstrat în minte imaginea lor atingând obiectivele propuse. Nu suntem toți la fel, e adevărat, dar cei care reușesc să cultive optimismul si încrederea sunt aceia care se bucură de succes în viață. Pornind de la acest adevăr, autorul a reușit să-și schimbe propria viața și apoi a schimbat viețile multor oameni. Strategia pe care a folosit-o se afla în paginile acestei cărți și poate fi rezumata astfel: gândește-vorbește-acționează.
Kaduson, Heidi Gerard.101 tehnici favorite ale terapiei prin joc / Heidi Gerard Kaduson, Charles E. Schaefer; trad.:Oana Munteanu.- București: Editura Trei, 2015. – 564 p.
Pornind de la tendinţa naturală a copilului de a imagina roluri şi de a construi poveşti relevante pentru viaţă sa interioară, terapia prin joc este larg folosită în abordarea problemelor psihice ale copiilor şi adolescenţilor. Cele 101 tehnici prezentate în acest volum oferă psihologilor, educatorilor, dar şi părinţilor şi pediatrilor un instrument eficient şi neintruziv pentru a-i ajuta pe cei mici să-şi verbalizeze emoţiile, să-şi gestioneze furia, să facă faţă pierderilor şi doliului, dar şi să vindece vechi răni, cum sunt cele pricinuite de abuzuri şi traume. Cartea include contribuţiile unor autorităţi mondiale în terapia prin joc, cu orientări variate, de la psihodinamică la cognitiv-comportamentală. De asemenea, sunt prezentate diverse tehnici, utile atât în evaluare, dar şi în cură, sunt grupate în şapte secţiuni: de la poveşti vindecătoare şi arte plastice la jocuri de grup şi marionete.
Isay, Jane. Pășind pe coji de ou:cum să abordezi relația delicată dintre părinți și copii ajunși la maturitate./ Jane, Isay; trad.: Alina Rudeanu. – București: Curtea Veche Publishing, 2011. – 254 p.

In 2004, Isay Janea a renuntat la postul de redactor-sef al Harcourt Trade Books pentru a-și începe propria cariera de scriitoare. Pasind pe coji de ou este prima ei carte.
Ne creștem copiii gândindu-ne că, într-o buna zi, aceștia vor ajunge să fie independeți și vor avea o viață împlinita. Insă, în momentul în care acest lucru chiar se întâmplă apar și conflictele între generații. Pentru fiecare mama care se întreabă de ce copiii ei nu o mai sună, exisă un fiu sau o fiica frustrați pentru că nu sunt tratați ca niște adulți. Jane Isay își propune să ne dezvăluie, în cartea sa Pasind pe coji de ou, secretul relațiilor armonioase dintre copiii ajunși la maturitate și părinții lor.
După ce a călatorit pe tot cuprinsul Americii și a ascultat sute de povești de familie, ea și-a dat seama de câteva dintre aspectele care duc la relațiile defectuoase dintre copii și parinți, în ciuda iubirii care îi apropie. Jane Isay își propune să ne demonstreze că, uneori, o schimbare minoră de comportament poate avea un impact major asupra relației părinte - copil.
Pink, Daniel H. O minte cu totul nouă: de ce right- brainers vor guverna viitorul / Daniel H. Pink, trad.: Georgeta Huzum. – București : Curtea Veche Publishing, 2015. – 301 p.
Într-o lume a abundenței materiale, echilibrul dintre cerințele profesiei și aptitudini se modifică dramatic. Mașinile iau locul oamenilor, forța de muncă intelectuală se mută în țări precum India, China și Filipine. Slujbele dispar, presiunea vieții crește, iar a deține informații nu mai este de ajuns. Daniel H. Pink vă invită să acceptați provocarea și să pășiți cu îndrăzneală în viitorul care este deja aici.
Cartea O minte cu totul nouă a fost declarată bestseller de către publicațiile BusinessWeek, New York Times, Wall Street Journal și Washington Post.
„O lectură optimistă și vioaie… Pentru cei care vor să-și pună la treabă mușchiul creativității, cartea e plină de exerciții și recomandări.“  Harvard Busines Review

Wagner, Tony. Formarea inovatorilor: cum crești tinerii care vor schimba lumea de mâine / Tony Wagner; trad.: Anca Sevcenco. – București: Editura Trei, 2014. – 350 p.
Ce fel de educatie poate ajuta copiii de azi pentru a reuși în era informației și a inovării? Cum poate fi încurajată creativitatea tinerilor angajați? In ce mod părinții pot cultiva curiozitatea si inventivitatea celor mici? Plecând de la triunghiul joc-pasiune-determinare, Tony Wagnerreface traseul formativ al câtorva dintre cei mai straluciți inovatori ai zilelor noastre, de la inginerul care a contribuit decisiv la crearea primului iPhone, la activiști sociali care născocesc, în Africa, „biciclete“ ieftine pentru depănușat. Pe lângă interviurile cu aceste minți pline de creativitate, Wagner discută și cu profesorii și parintii acestor inovatori. Scopul său este să arăte cât de importantă este o copilărie în care sunt încurajate pasiunile celor mici și cât de mult contează modelul personal al dascălilor dedicati. De asemenea, sunt descrise câteva dintre liceele si facultățile americane cele mai vizionare ca programa si ca abordare interdisciplinară.

Ferrazzi, Keith. Nu mâncați niciodată singuri:  cum să construim prin  networking o comunitate durabilă de colegi, parteneri și mentoi  / Keith Ferrazzi, Tahl raz; trad. : Raluca Chifu.- Publica, 2015. – 451p.

În Nu mâncați niciodată singuri, Ferrazzi prezintă pașii exacți și mentalitatea de care se folosește pentru a lua legătura cu miile de colegi, prieteni și asociați din lista sa de contacte, oameni pe care i-a ajutat și care l-au ajutat la rândul lor. De la publicarea în anul 2005 a volumului, creșterea rețelelor sociale și noile stiluri colaborative de management au făcut ca sfaturile sale să fie chiar mai importante pentru orice persoană care își dorește un avantaj în domeniul afacerilor. 
Stilul lui Ferrazzi de a se conecta cu lumea din jurul său se bazează pe generozitate și pe a-i ajuta pe prietenii săi să se conecteze cu alți prieteni. Ferrazzi face distincția între construirea sinceră de relații și atitudinea vizibil disperată asociată de obicei cu termenul de „networking“. Pe parcursul acestui volum, Ferrazzi subliniază strategiile atemporale comune celor mai conectate persoane din lume, de la Winston Churchill până la Bill Clinton și de la Vernon Jordan până la Dalai Lama. 
Sharma, Robin. Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul / Robin S. Sharma; trad. : Patricia Cihodaru. – București: Vidia, 2010. – 223 p.
Pornește într-o aventură magică alături de Călugarul care și-a vândut Ferrari-ul și descoperă un sistem puternic de eliberare a potențialului minții.
 Un bestseller ce a facut senzație în întreaga lume, Călugarul care și-a vândut Ferrari-ul, îți va binecuvânta si îmbogăți viața, indiferent cine ești sau ce faci. Scrisă ca o fabulă spirituală, cartea este povestea lui Julian Mantle, un avocat strălucit, care aflat pe culmile succesului și ducând un stil de viață dezechilibrat, se prăbușeste într-o sală de tribunal în urma unui atac de cord. Colapsul fizic îi genereaă o criză spirituală, obligându-l să își înfrunte propriile temeri și limitări și să caute răspunsuri la cele mai apăsătoare întrebari ale vieții.  Sperând sa-și găsească fericirea și implinirea, el pornește într-o odisee extraordinară a unei culturi vechi, spre inima munților Himalaya unde întalnește un grup de călugări denumiți „Intelepții din Sivana”.  Aici descopeă un sistem remarcabil de eliberare a potențialului minții, trupului și sufletelui și învață să trăiască plenar fiecare moment al vieții, cu mai multă pasiune, cu un scop bine definit si într-o pace deplină. Imbinând în mod strălucit întelepciunea spirituală a Estului cu principiile de succes extrem de eficiente ale Vestului, această poveste te va însufleți și îți va arăta pas cu pas calea către o lume magică în care visele devin realitate, o lume a fericirii, abundenței si armoniei profunde.
Tracy, Brian. Începe cu ce nu-ți place!: 21 de soluții pentru a pune capăt amânărilor și a realiza mai mult într-un timp mai scurt / Brian Tracy, trad. : Alina Gabriela Rudeanu. – București: Curtea veche Publishing, 2015. - 116 p.
Începe cu ce nu-ţi place, pornește de la o idee simplă: nu ai niciodată timp să termini tot ce trebuie făcut şi apar întotdeauna lucruri sau stări parazite, care te opresc să faci ce e mai important. Soluția pe care Tracy o explică pe parcursul a 21 de reguli pornește de la respectarea a trei principii: cel al capacității de decizie, cel al disciplinei și cel al determinării. Brian Tracy are mereu alături metafora broaștei, acel ce nu-ți place din titlul cărții, lucrul pe care trebuie să-l faci, dar, pentru că este neplăcut, îl ocolești. El va ajunge să te domine, şi fiindcă l-ai tot amânat, s-ar putea să iasă mai rău! 
Girard, Joe. Scenariul Ascensiunii: Drumul către vârf / Joe Girard, Robert Casemore; trad. : Magda Xenofont. – București: Business Tech International, 2010. – 318 p.
Învată. Luptă. Adună-ți forțele și ridică-te de la podea după orice croșeu devastator al vieții, înainte ca cei care te vor fi învins să te numere. Acestea sunt experiențele despre care Joe Girard cunoaște mai multe decât oricine, constituind totodată subiectele acestei carți de o surprinzătoare profunzime și de un optimism motivant. De la identificarea cauzelor care ne fac să irosim timp prețios, construirea cărămidă cu cărămidă a încrederii în noi și practicarea autodisciplinei, pâna la a învăța cum să ne asociem cu persoanele potrivite și a exploata ocaziile pe care ni le oferă viata, aceasta carte te va motiva să lupti pentru success în contextul trepidantei noastre existențe si îți va demonstra că potențialul fiecăruia dintre noi este nelimitat.
Cartea este utila și credibiă, deoarece dezvăluie din secretele ascensiunii mai multor oameni de afaceri respectați din America. Aceștia au fost dispuși să împărtășească cititorilor regulile dupa care s-au ghidat în cariera și viață pentru a obține succesul de care se bucura actualmente. Un om cu inima la fel de mare ca și experiența pe care a dobandit-o în afaceri, Joe Girard a scris cea mai inspiratoare si mai importanta din cartile lui de pâna acum, o carte adresată tuturor celor care sunt gata să facă schimbâri în viețile lor, să-si stabilească obiective și sa acceada acolo unde-și doresc.
Hensley; Dennis E. Puterea atitudinii pozitive: accelerați spre succes și creați viața pe care v-o  doriți / Dennis E. Hensley; trad. : Bogdan Georgescu. – București: Curtea Veche publishing, 2010. – 150 p.
Cea mai rapidă cale catre vârf! Vreți să avansați mai rapid, să acumulați mai multe reușite și să trăiți așa cum vă place? V-ați săturat să traiți de azi pe mâine, mereu nemulțumiți și frustrați?
Ei bine, lucrurile bune li se întamplă celor care știu să acționeze. Este, deci, timpul să decideți ca nu mai vreți să leneviți vreodată. Fiindcă e minunat cât de multe lucruri puteți face, daca vâ puneți în mișcare.
Pe măsură ce vă schimbați atitudinea, veți observa că rezultatele încep să se vadă, iar drumul spre succes începe să se contureze tot mai clar. Căci, așa cum spune Dennis Hensley, „singurele lucruri care ne limiteză sunt dimensiunile propriilor visuri și volumul de munca pe care suntem dispuși să-l investim într-o afacere“.
Sunt multe  metode de dezvoltare personalăînsa cea mai facilă metodă și accesibilă oricui este cititul. 
Vă indemnăm spre lectură și Vă așteptăm la bibliotecă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu