Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 4 decembrie 2015

Sărbătoarea de la Biblioteca „Ovidius” s-a încheiat cu o horă





De Ziua internațională a persoanelor cu handicap, care este marcată la 3 decembrie, Biblioteca „Ovidius” a organizat o întâlnire a elevilor clasei a IV-a de la Gimnaziul nr.7 cu elevii școlii-internat nr.5.
Scopul întâlnirii - de a se apropia copiii, de a înțelege că toți au drepturi egale la viață, la dezvoltare, la fericire; de a fi mai toleranți cu cei mai triști de alături, or soarta le impune și așa prea multe greutăți. Și copiii înțeleg acest lucru.
Mai întâi, au evoluat copiii cu dezabilități. Ei împreună cu profesorii de la școală, au pregătit un program artistic despre modul sănătos de viață - igienă, alimentație și sport.
Copiii au defilat pe fondalul unui marș, demonstrând diferite categorii de sport. Bibliotecara Victoria Cebanu a vorbit despre însemnătatea acestei sărbători, constituite de ONU încă în 1992, despre toleranță, înțelegere și susținere a celor bolnavi, despre relațiile bibliotecii noastre cu copiii de la școala internat nr. 5. După care, a preluat estafeta profesoara de cultură fizică din școală. Ea a povestit despre modul sănătos de viață, despre sport și igienă. A efectuat împreună cu toți copiii prezenți exerciții de înviorare. După care, a urmat un montaj al copiilor cu handicap despre sport. Au declamat, au recitat versuri, au dansat și cântat, au citit ghicitori despre igienă. În deosebi, copiii gimnaziști au aplaudat dansul „Trenuțul sănătății” și salturile acrobatice ale unui copil, care fizic era destul de abil.
Și gimnaziștii s-au pregătit de eveniment. Ei și-au ales tema „Regulile de comportare în stradă” și au început cu piesa teatrului de păpuși „Prietenii lui Aricică”. Au urmat dansuri și cântece despre semafor, despre umbreluțe    
Au interpretat, împreună cu semenii lor, cântecul „Dacă vesel să trăiești”, executând exerciții de gimnastică.
S-a încheiat întâlnirea cu înmânarea darurilor pentru copiii. Colectivul bibliotecii le-a pregătit câte o punguță cu fructe exotice, iar copiii de la Gimnaziul nr 7 - bomboane. Apoi, toți prezenții au încins o horă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu