Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

luni, 7 decembrie 2015

„Bătălia Cărților” a desemnat Cartea Anului - „Hoții de umbre” de Marc Levy



Sâmbătă, 5 decembrie, la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” a avut loc etapa finală a Concursului „Bătălia Cărților 2015”, adolescenți (15-18 ani).
Durata pregătirii de concurs - martie-noiembrie 2015. În concurs au fost înregistrați 40 de participanți care au citit 10 cărți recomandate. De la Biblioteca „Ovidius”, la categoria adolescenți au participat 16 utilizatori, dintre care 4 au ajuns în semifinală. E vorba de Cătălina Bacalâm, Maria Cărăuș, Laura Cazacu și Adriana Dohmilă. Pentru etapa finală, un juriu special a selectat 14 finaliști, printre care și reprezentanta noastră Adriana Dohmilă, de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, clasa a XII-a. Ea și-a prezentat pledoria sa pentru cartea de ficțiune  „Fahrenheit 451”, de Ray Bradbury. Apropo, 4 din cei 14 finaliști au pledat pentru această carte, tot atâți, câți și pentru cartea „Hoțul de umbre” de Marc Levy, care a acumulat cele mai multe puncte, fiind declarată Cartea Anului. Din componența juriului pentru etapa finală au făcut parte: Mariana Harjevschi (președinte), Maria Pilchin, Victoria Fonari, Vera Gurievschi și Vlad Pohilă.
Administrația Bibliotecii „Ovidius” aduce mulțumiri celor 16 participanți la concurs. Sincere felicitări pentru semifinaliști, căror li s-a înmânat câte o carte și diplome de participare. Și felicitări Adrianei Dohmilă, care ne-a reprezentat biblioteca în Marea Finală, cu o pledorie, după noi, de nota 10. Ea a obținut o diplomă de finalistă și un set de carte.    

Un comentariu: