Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

luni, 7 decembrie 2015

„Hoțul de umbre” și „Singur pe lume” sunt Cărțile Anului 2015



După Bătălia de sâmbătă, a urmat duminică, cel din urmă asalt al copiilor.
La Concursul „Bătălia Cărților”,  categoria copii de vârsta 11-14 ani, s-au înscris 19 utilizatori ai Bibliotecii „Ovidius”. Trei din cei 19 au trecut în etapa semifinală. Este vorba de Iulia Guțu, Daniela Guțu și Cristian Mocreac.
În Marea Finală au fost selectați 14 copii, care au completat cel mai inspirat punctele prevăzute de Fișa de lectură. În finală a ajuns și reprezentanta noastră - Daniela Guțu, elevă în clasa a V-a la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”. Bravo, „Mihai Viteazul”! Este a doua finalistă de la acest liceu, care ne reprezintă biblioteca.
Daniela și-a prezentat pledoria pentru cartea lui R. J. Palacio, „Minunea”. Însă, cele mai multe puncte a acumulat cartea „Singur pe lume” de Hector Malot. Povestea băiețelului de 8 ani a și fost declarată Cartea Anului, secțiunea copii.
Administrația Bibliotecii „Ovidius”,  încă o dată, își felicită reprezentanții. În deosebi, aduce mulțumiri celor 35 participanți la concurs, dintre care 7 semifinaliști (Cătălina Bacalâm, Maria Cărăuș, Laura Cazacu și Adriana Dohmilă - categoria adolescenți și Iulia Guțu, Daniela Guțu și Cristian Mocreac - categoria copii) și, respectiv, două finaliste, cu care ne mândrim - Adriana Dohmilă și Daniela Guțu, ambele eleve la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”.
Acestea sunt primele succese pe câmpul de ... lectură. Urmează multe alte bătălii!     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu