Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

duminică, 17 mai 2015

Povestea „Cizmarul sărac” și sipetul din poveste


În ziua de duminică, 17 mai la Biblioteca Publică „Ovidius” a avut loc cel de al IV-lea atelier din cadrul Proiectului „Vreau să-mi citești”. Tema atelierului de astăzi - Povestea „ Cizmarul sărac” din cartea de povești portugheze „Peștele vorbitor”. Au participat familiile Manastârschi, Tanas, Lupașcu și Moraru.
Activitatea a început cu Jocul energizand „Ghicește animalul”, după care biblioatecara și coordonatoarea proiectului Vioroca Moraru le-a citit participanților povestea „Cizmarul sărac”, discutând subiectul și acțiunea eroilor. A urmat o însărcinare: copiii au umplut un sipet cu niște bani decupați din hârtie. Banca de cuvinte s-a completat cu noțiuni necunoscute întâlnite de copii în cadrul lecturilor.
A urmat Coșul cu povești, în care copiii au depus bilețelele cu poveștile pe care au reușit să le citească în perioada dintre ateliere.

Și la încheierea activității, micuții și-au exprimat părerea despre reușita ei, prin smailuri plasate pe „Calendarul sentimentelor”.  Cel de al V-lea atelier ,și ultimul, va avea loc la sfârșitul lunii mai. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu