Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 19 septembrie 2014

Povestea unei realități macabre, departe de casă

La Biblioteca Ovidius” a avut loc întâlnirea elevilor de la Colegiul de Construcții, cei de la Colegiul Politehnic și studenților de la Facultatea Jurnalism, USM cu scriitoarea Claudia Partole, pentru a discuta romanul „Tötentanz sau Viața unei nopți”. Împreună cu autoarea au venit la întâlnire Vera Coțaga, de la Societatea culturală „Dacia” și Valentina Cuşnir, ex-deputata RM din partea PPCD, care activează în ultimul timp la Veneția și pe care Claudia Partole a prezentat-o drept „femeia de pe baricade”.
Scriitoarea a vorbit despre subiectul romanului, despre eroine, negative și pozitive, despre dragostea de viață, de copii, de locurile natale și omul drag. A povestit despre faptul cum a ajuns la un asemenea titlu. Fiind într-o deplasare în Germania, ea a auzit despre Dansul macabru al morții, numit Tötentanz. Cartea se citește într-o noapte, atât cât ţin frământările eroinei principale, rămasă singură cu defunctul.
Despre acest calvar al moldovencelor plecate la umilință peste hotare a povestit și dna Valentina Cușnir. Însă ex-deputata a vorbit mai mult despre calvarul nostru, întâmplat la 7 aprilie, când tinerii nostri au trecut prin „coridorul morții”. Fiind martoră a evenimentelor și ea s-a ales cu mâinile fracturate.
Apoi, dna Vera Coțaga a vorbit despre cele ce i s-au întâmplat ei în viață: dragoste neîmpărtășită, străinătatea, întâlnirea omului drag, activitatea Societății culturale „Dacia”, „Casa Mare” la Veneția. Participanții au pus prezetelor doamne multe întrebări. Iar autoarea a destăinuit că lucrează la un nou roman „Straniera acasă”.
„Este un roman mult mai greu de scris, probleme mult mai complicate de rezolvat. Responsabilitatea este mult mai mare”, a recunoscut Claudia Partole. După această discuţie cu autoarea romanului, toate exemplarele de carte ”Tötentanz sau Viața unei nopți” au fost abonate.