Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

luni, 15 septembrie 2014

Adio vară, adio Trolleybook!

Necătând la faptul că s-au schimbat prioritățile, grijile copiilor reântorși la școală, la insistența lor, activitatea Trolleybook-lui a fost prelungită cu încă o lună, iar programul de lucru a fost nițel deplasat spre orele de după lecții.
La 13 septembrie, Trolleybook-ul a fost deservit de echipa Filialei Ovidius. Două Natalii - Natalia Ghimpu și Natalia Cojoharenco - au organizat două expoziții de carte: „Limbile străine - drumul spre Europa” și „Europa - unitate prin diversitate”. Prima activitate cu elevi de diferite vârste a fost o lecție de master-class. Copiii au învățat să confecționeze din hârtie chipiuri și păhărele, lucruri utile într-o excursie sau la un drum mai mare, efectuat sub soarele dogoritor. Lecția le-a plăcut. După ce și-au făcut chipiuri și pahare, au făcut coadă la apă să-și probeze produsul obținut.
A urmat Concursul despre Uniunea Europeană. Bibliotecara Natalia Ghimpu a povestit despre istoria formării acestei uniuni, despre activitățile economice și culturale în cadrul UE, despre țările componente și tendința poporului nostru de a deveni membru al UE. Iar concursul propriu-zis s-a bazat pe cunoașterea geografică a UE. În fața lor a fost amplasată harta Europei. Învingători au fost declarați frații Patricia și Tudor Dumbrăveanu, care au fost premiați cu suvenire. În continuare, s-a petrecut ședința de lucru a Clubului Elitar al Amatorilor de Integrame (CEAI). În cadrul acestei ședințe a avut loc o lecție teoretică de rezolvare a integramelor, urmată de rezolvarea practică a integramei „Capitalele Europei”, realizată de Ion Borș.
          Apoi, a avut loc lansarea cărții „Poezii de la mămici, la pici”, prezentată de autoarea Nelea Cricunov-Popovici. Protagonista a citit unele poezii din această carte, a povestit despre dragostea ei față de copilul său, cum vede împreună cu mama sa lumea, cum înțelege lucrurile ce se petrec în jur. Cu această ocazie a fost organizată și o expoziție de carte, cu genericul ”Poezii pentru pici, cu Nelea Cricunov-Popovici”.
Ca un moment de respiro, copiii au fost antrenați în desenarea Europei, cum și-o închipuie ei, cu orașe mari, natură frumoasă, păsări și animale, păduri și flori, copii fericiți.
După orele amiezii, am avut oaspeți - un alai de nuntă, cu mire și mireasă, toți veseli, bine dispuși. Ei au vizitat trolleybook-ul, au răsfoit reviste și cărți, au probat chipiurile confecționate de copii, și-au imortalizat această vizită în fotografii, făcând parte din marea și importanta lor celebrare a nunții.
Între timp, au urmat activitățile copiilor. Picilor li s-a citit  cartea de snoave „Una lângă alta cu Păcală”. Apoi, au participat la jocul interactiv „Propria mea poveste pentru bibliotecă” și la jocul dinamic „Comoara ascunsă”.
„Ce păcat că acest program se apropie de sfârșit”, și-au expus regretele copiii.

„Sperăm să ne vedem și la anul”, a fost nota finală ,plină de optimism al copiilor, care-și luau rămas bun de la Trolleybook.