Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

joi, 18 septembrie 2014

Dacă se vinde, se și citește

Semne de carte și biblioteci
Revista americană  Forbes a stabilit topul celor mai plătiți scriitori din lume  pentru anul 2013-2014. În fruntea topului se plasează James Patterson din SUA, care în ultimele 12 luni a câștigat 90 mln. de dolari, iar veniturile sale din ultimii 10 ani constitue 700 mln. dolari. Scriitorul a devenit celebru datorită unei serii de romane despre inspectorul Alex Cross și detectivul Michael Bennet, dar și cele publicate sub egida „Clubul feminin de cercetare a omorurilor”.
Locul 2 îi revine lui Dan Brown. El a acumulat într-un an 28 mln de dolari din vânzările romanului „Inferno”, cu 6 mln mai mult ca în anul precedent. În SUA au fost realizate 1,4 mln de exemplare.
Locul 3 îl deține Nora Roberts, autoare de detective și romane de dragoste. Din iunie 2013 până în iunie 2014 ea a reușit să obțină 23 mln de dolari.
Topul este urmat de Danielle Steel (22 mln); Janet Evanovich (20 mln); scriitoarea pentru copii Jeff Kinney (17 mln); scriitoarea de 26 de ani, Veronica Roth (17 mln); John Grisham, autorul unor „thrillere juridice” (17 mln) și „regele hororului” Stephen King (17 mln.).  
P. S. În colecția bibliotecii noastre se găsesc cărțile lui Dan Brown, Nora Roberts, Danielle Steel.