Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

joi, 25 septembrie 2014

Poezii aduse de la mămici de Nelea Cricunov-Popovici

Copiii de la Grădinița nr. 78, grupele pregătitoare nr. 3 („Epurașii”) și nr. 7 („Fluturașii„) au avut o întâlnire cu Nelea Cricunov-Popovici,  autoarea cărții „Poezii de la mămici la pici”. Ea este profesoară de educație fizică și a dedicat această carte fetiței sale, Amelia și tuturor copiilor, „care sunt sensul și continuitatea vieții”.  „Aceste poezioare sunt născute din dragoste pentru propriul copil care la bătrânețe  îmi va alina povara anilor”, a conchis  Nelea Cricunov-Popovici.
Dialogul cu copiii a decurs vesel. Autoarea le-a  recitat poeziile „Sora dragă”, „Mama”, „Cățelușul”, „Maimuțica”, „Martinică” ș. m. a. Apoi au preulat estafeta copiii: Alexandra a recita poezia „Papagalul”; Carolina - „La bunici”; Mădălina - „Cocoșelul flămând” . Au mai vorbit despre prieteni, jucării preferate, despre anotimpuri și multe altele.
În final,  Nelea  Cricunov-Popovici le-a propus copiilor să învețe împreună poezia „Mama” pentru a o recita fiecare măicuței sale și copiii au acceptat cu drag. Apoi, a urmat cărțile cu autografe pentru mini-bibliotecile copiilor.

De menționat că la editatarea cărții „Poezii de la mămici la pici” a contribuit și Biblioteca Ovidius, prin ilustrare și machetare computerizată.