Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

luni, 28 iulie 2014

Actrița care poate fi mielușel, dar și hienă

Nelly Cozaru - actriță, regizor, profesor de arta actorului, s-a născut la data de 28 iulie 1962, în satul Ștefănești, r-ul Ștefan Vodă.
Încă din frageda copilărie, când mergea împreună cu părinții la film se deghiza ca o actriță, poate că avea presimțirea că va deveni cu timpul o actriță de mare talent. În anul 1985 a absolvit Școala „B.V. Șciukin” din cadrul Teatrului „Vahtangov”, cel de-al doilea studiou moldav. A lucrat la Teatrul „Luceafărul”, după care la Teatrul „Eugen Ionesco” timp de 8 ani petrece cea mai importantă perioadă a carierei actoriceşti. Apoi devine actriţă liberă, o perioadă lucrează la Teatrul „Mihai Eminescu”, participând totodată în cadrul diferitor proiecte.
De 10 ani predă „Arta Actorului” la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. În prezent este şef de catedră şi conducător de curs la aceeaşi instituţie. Și uite așa și este, o actriță cu nume notoriu, un regizor excepțional și o profesoară de invidiat. Învățăceii Doamnei Cozaru sunt mândri că au așa o profesoară, pedagogul care le altuiește dragostea față de frumos, îi învață ce este un ACTOR, cum trebuie să fie, cum trebuie să joace pe scena unui teatru și multe, multe alte lucruri utile.
Are infinit mai puţini ani decât roluri de teatru. A dat viaţă şi culoare multor personaje, având în palmares roluri comice, dramatice, roluri de caracter sau de ansamblu. Este o actriţă pe care o iubeşte scena. Ştie să fie potrivită, la locul potrivit, dar nu rezistă să se lase purtată de imaginaţie şi să improvizeze unde găseşte sau inventează o nişă. Boala ei este imaginaţia. Farmecul – aşijderi. O personalitate cu caracter temperamental, ştie sa fie în scenă şi mieluşel, şi hienă. Conferă rolurilor sale o tentă de erotism şi nu se ruşinează de propria feminitate. Elena Andreevna în „Unchiul Vania” la Teatrul Naţional a fost ultima ei realizare în teatru. Suntem curioşi să vedem ce schimbare va urma.

Sursă: Artinfinit.md