Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 19 aprilie 2013

Revistă bibliografică


Secrete delicioase din bucătăria internaţională
 
Învaţă să prepari cele mai delicioase mâncăruri din bucătăria internaţională. Nu trebuie să călătoreşti în toată lumea ca să poţi degusta preparatele diverse şi gustoase din bucătăria internaţională. Revista Felicia şi Editura Litera te iniţiază în tainele artei gastronomice şi ale dietei sănătoase, cu ajutorului unei colecţii speciale de cărţi de bucate - “Secretele bucătăriei - Reţete internaţionale pentru familia ta”. Colecţiile includ 8 volume dedicate în egală măsură celor pasionaţi de gătit şi celor preocupaţi de menţinerea sănătăţii şi a tinereţii. Fie că e vorba de preparate la grătar, supe, paste sau dulciuri, colecţia lansată vă va purta într-un extraordinar periplu gastronomic de-a lungul continentelor. Reţetele italiene, o poate confirma orice gourmand, sunt pe primele locuri în topul preparatelor din bucătăria internaţională. Reţete cu paste, retete cu fructe de mare şi mai ales reţete de pizza – sunt doar câteva din cele mai cunoscute atuuri ale bucătăriei italiene. Gustoase, sănătoase şi uşor de preparat sunt atributele esenţiale ale reţetelor incluse în colecţie. Colecţia apare în condiţii grafice impresionante, cu un layout atractiv însoţit de ilustraţii spectaculoase. Capitolul introductiv a fiecărui volum prezintă un scurt istoric al modului de preparare pentru produsul de bază, precum şi beneficiile pe care acesta le poate avea pentru sănătate, dacă este corect preparat.
Secretele bucătăriei - Reţete internaţionale pentru familia ta: Carne albă. – Bucureşti: Litera Internaţională,  Felicia, 2010. - Vol. 1. - 144 p.
Primul volum al colecţiei “Secretele bucătăriei” este dedicat cărnii albe care include peste 50 de reţete italieneşti, internaţionale, de autor, cu fotografii de excepţie însoţite  de variate modalităţi de preparare a cărnii albe. În acest volum puteţi găsi recomandări ale unor mari bucătari în alegerea, tăierea şi tehnicile de bază în gătitul cărnii albe care vă îndrumă în prepararea unor reţete apetisante şi pline de savoare.
 
Secretele bucătăriei - Reţete internaţionale pentru familia ta: Carne roşie. – Bucureşti: Litera Internaţională, Felicia, 2010. – Vol. 2. - 144 p.
Apreciată pentru gustul sau intens, carnea roşie este aliment de baza încă din Antichitate, se găteşte in diferite feluri, de la carpaccio şi biftec tartar la fripturi în sânge sau îndelung înăbuşite. Un capitol special este dedicat tehnicilor de baza în  pregătirea cărnii rosii ca prepararea pieptului de raţă cu rodie, vită cu aromă de ghimbir, friptură in crustă de sare cu curry sau tocăniţă de vită in sos de iaurt.. sunt doar câteva dintre cele 50 de reţete îmbietoare incluse in acest volum. De asemenea veţi putea afla cum sa împănaţi biftecul de vită, cum puteţi curăţa de pene şi fulgi păsările sălbatice sau care sunt cele mai potrivite metode pentru marinare.
Secretele bucătăriei - Reţete internaţionale pentru familia ta: Peşte. – Bucureşti: Litera Internaţională, Felicia, 2010. – Vol. 3. - 144 p.
Consumul acestui aliment este în prezent una dintre recomandările prioritare ale nutriţioniştilor. Prepararea peştelui nu este mai complicată decât a mâncărurilor cu carne, susţin editorii colecţiei, care vă propun reţete gustoase şi foarte sănătoase. Principalele sisteme de gătit peştele vă sunt prezentate într-un capitol special, împreună cu recomandări specifice fiecăreia. În cazul fierberii sau înăbuşirii, regula de aur este să nu dea în clocot niciodată. În cazul frigerii, este bine să marinaţi peştele înainte pentru puţin timp şi să îl înţepaţi pentru a se pătrunde mai bine etc.
Secretele bucătăriei - Reţete internaţionale pentru familia ta: Salate. – Bucureşti: Litera Internaţională, Felicia, 2010. – Vol. 4. - 144 p.
Sănătoase pentru că legumele garantează organismului un aport optim de vitamine, de fibre şi de săruri minerale, îmbinându-se armonios cu fructe, carne sau peşte, salatele, fie că sunt simple sau foarte elaborate, rustice sau rafinate, se adaptează oricăror ocazii. Peste 50 de reţete italieneşti, internaţionale şi de autor, însoţite de fotografii de excepţie, vă prezintă o gamă variată de salate delicioase. Recomandări ale unor mari bucătari şi secţiunea „Sfaturi utile“ vă dau sugestii pentru a alege, a conserva, a condimenta şi a prepara legumele, fructele şi verdeţurile. În plus, sunt menţionate vinuri străine şi româneşti potrivite fiecărei reţete.
Secretele bucătăriei - Reţete internaţionale pentru familia ta: Supe. – Bucureşti: Litera Internaţională, Felicia, 2010. – Vol. 5. - 144 p.
Supe clare şi supe dense, supe-cremă şi consommé-uri – feluri simple şi obişnuite care astăzi pot fi regăsite şi în cele mai rafinate meniuri. Mâncăruri cu origini modeste, care au devenit expresia unei arte culinare de o mare diversitate. Supa picantă de ciuperci, supă-cremă de morcovi cu măr galben sau supă-cremă de castraveţi cu chefir sunt doar câteva dintre reţetele îmbietoare incluse în acest volum. În plus, veţi descoperi câteva propuneri inedite, culese din bucătăriile lumii, printre care supă de bere cu hamei, supă de miso (Japonia) sau vichyssoise (Franţa) etc.
 
Secretele bucătăriei - Reţete internaţionale pentru familia ta: Paste. – Bucureşti: Litera Internaţională, Felicia, 2010. – Vol. 6. - 144 p.
Cel mai gustos, cel mai specific, cel mai variat, cel mai inspirat şi cel mai irezistibil fel de mâncare italienesc. Pastele sunt un univers de creativitate culinară ce poate fi oricând redescoperit. Ele pot fi asezonate cu o diversitate de condimente şi de mirodenii, pot fi combinate cu tot felul de cărnuri şi de legume şi asociate cu o multitudine de vinuri.
 
 
Secretele bucătăriei - Reţete internaţionale pentru familia ta: Preparate la grătar. – Bucureşti: Litera Internaţională, Felicia, 2010. – Vol. 7. - 144 p.
Sănătoasă şi gustoasă, adaptată oricărui fel de aliment, prepararea bucatelor la grătar este o metodă de a găti pe care o regăsim dintotdeauna în tradiţiile culinare ale tuturor popoarelor.
 
 

Secretele bucătăriei - Reţete internaţionale pentru familia ta: Preparate la grătar. – Bucureşti: Litera Internaţională, Felicia, 2010. – Vol. 8. - 144 p.
Budinci şi spume, gelatine şi parfeuri, bavareze şi creme - dulciurile de acest fel reprezintă soluţia optimă pentru a încununa o masă de prânz, fiindcă pot fi combinate armonios şi inventiv cu celelalte feluri de mâncare. Pot fi proaspete şi uşoare sau bogate şi cremoase, aduc miresme îmbietoare de mirodenii sau de ciocolată, sunt însoţite de siropuri ori de fructe proaspete sau uscate.

 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu