Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 25 mai 2016

Serviciu de informare virtual

Fumatul cea mai proastă alegere

 Potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, zilnic 11,000 de oameni își pierd viața din cauza afecțiunilor provocate de fumatul de țigară. Jertfe ale asestui viciu devin nu numai însuși fumătorii, dar și cei care se află în preajmă, adică fumătorii pasivi. S-a stabilit că fumul de țigară conține 40 de substanțe nocive, cancerogene. Pasiunea fumatului nu e doar o simplă obișnuință, ci o maladie infecțiosă, trasmisă pe cale informațională, grație publicității excesive din ultimul timp, ne informează Directorul General al OMS, dr. Gro Harlem Brundtland în mesajul de adresare către Ziua de 31 mai, declarată Ziua Mondială a Nefumătorilor. Astfel, Ziua de 31 mai, consemnată anual, oferă șanse reale de a promova o politică insistentă întru anularea pericolului de a nimici viața pe planeta noastră.
Să ne unim, deci și să spunemun NU categoric acestui atât de periculos viciu social.
Ne alăturăm la acest îndemn al Dr. Andrei Moșneaga, biroul OMS de Coordonare în Republica
Moldova și propunem spre lectură cărți din colecția Filialei Ovidius ce reflectă acest subiect. Tinerilor care încă stau la îndoială să înceapă sau nu, am vrea să le spunem „Tutunul ucide. Nu vă lasați ispitiți”.

Caracaș, Traian. Durerile celor două plăceri: Alcoolul și tutunul / Traian Caracaș. – București : Editura științifică și enciclopedică, 1988. – 107 p.
Lucrarea prezintă adevărurile despre două dintre cele mai răspândite droguri: alcoolul și tutunul, fără nici o idee preconcepută, fără că să urmărească să impună, nimănui, vreun punct de vedere. Fiecare cititor, după lectură, are libertatea să-și aleagă una dintre cele două căi posibile: o sinucidere lentă, voluntară, folosindu-le în continuare, sau o viață și bătrânețe fericită, evitându-le.
 



Carr, Allen. În sfârșit , nefumător : metodă ușoară a lui Allen Carr / Allen Carr. București : Humanitas, 2010. – 198 p.
ISBN 978-973-50-2594-6
Carte prezintă o metodă miraculoasă pe care o așteaptă toți fumătorii. Ea se bazează pe experiența proprie a autorului, care după o lungă „carieră” de mare fumător a trecut brusc de la 100 de țigări pe zi la zero.


Grigorieff, Gheorghii. Cum reunțăm la fumat fără să ne îngrășăm / Gheorghii Grigorieff; Sebastien Bally. – Iași : Polirom, 2006. – 260 p.
978-973-46-0282-7
Un ghid excelent pentru foști fumători ce prezintă principalele dezechilibre pe care fumatul le provoacă în organism, precum și cauzele creșterii în greutate odată cu renunțarea la țigări cât și soluții practice, regimuri bazate pe cunoștințele științifice actuale.





Seidman, Daniel F. Lasă-te de fumat în 30 de zile / Daniel F. Seidman. – București : Litera Internațională, – 182 p.
O carte extrem de valoroasă, care vă va ajuta să renunțați definitiv la țigări. Autorul cu ajutorul programului sau de 30 de zile, atent structurat, dar simplu și la îndemâna oricui, vă va ajuta sa depășiți toate obstacolele și veți redeveni stăpâni pe propria viață.

Stavros, C. Droguri concomitente: alcool, tutun, cafea / C. Stavros. – București : Editura medicală, 1988. – 111 p.
Alcoolul, tutunul, cafeaua, cuvinte ce nu inspiră teamă… și totuși, toate trei la un loc, aceste droguri care nu se găsesc încă în dulapul cu otrăvuri al farmaciilor, ci simplu etalate, la îndemâna oricui, în unitățile industriei alimentare, nu sunt altceva decât niște „alimente” care atentează subtil la viața indivizilor. Această lucrare reprezintă un studiu recent referitor la riscul pe care îl aduce fiecare drog consumat aparte sau concomitent.


Tutunul ucide. Nu te lăsa dus în eroare !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu