Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

luni, 16 mai 2016

O întâlnire a Claudiei Partole cu Copilăria la Liceul „Mihai Viteazul”

 Biblioteca și noi

       Fiindcă ploaia a împiedicat copiilor de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” să se întâlnească cu poeta Claudia Partole la Biblioteca Ovidius”, bibliotecarii au procedat ca în poveste, unde dacă muntele nu vine la Mahomed, vine Mahomed la munte, și-au luat umbrelele și au mers extramuros  la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” să organizeze întâlnirea programată. Elevii claselor I-a și a III-a au întâmpinat-o cu flori şi aplauze. Împreună cu Claudia Partole au venit la liceeni o echipă de bibliotecari, în frunte cu directorul Bibliotecii „Ovidius”, dna Liuba Ciobanu; poeta Lidia Ungureanu, redactor la săptămânalul „Florile dalbe” şi actriţa Claudia Bătrânac. 
Apoi a vorbit poeta Lidia Ungureanu, pământeanca Claudiei Partole de peste un deal şi o vale. Şi ea şi-a amintit de năzbâtiile sale din copilărie. A încheiat întâlnirea actriţa Claudia Bătrânac (o altă pământeancă din raionul Drochia) cu un recital de versuri susţinut împreună cu discipolii săi de la acest liceu, într-un medalion dedicat Claudiei Partole. 
La final, copiii au recitat poezia-imn „Am putea să fim mai buni”, înbujorânduşi oaspeţii cu buchete de pioni roşii.
Poeta a împărţit autografe şi a pozat cu cititorii săi printre băncile de clasă.
Între timp și ploaia încetinise. Întâlnirea a avut loc...
  Claudia Partole a prezentat copiilor cartea „Domnişoara Cineluţa”. Le-a vorbit despre „Ştiri de pe Planeta Copilăriei” şi cartea „Are mama fată mare”. A urmat un joc de-a interviurile, pe rol de intervievată fiind scriitoarea Claudia Partole.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu