Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 13 mai 2016

O nouă carte românească lansată la „Ovidius”



Biblioteca și noi
La Biblioteca „Ovidius” din șoseaua Hâncești a avut loc lansarea cărții „Împăratul copil”, povești în versuri editate de poetul bucureștean Petre Crăciun. A devenit deja tradiție ca de fiecare dată când apare câte o nouă carte a scriitorului de sub tiparul editurii „Zorio” din București, autorul să o lanseze la Biblioteca „Ovidius”. Lansarea a fost moderată de poetul Alexandru Plăcintă, care a fost omagiat cu o zi în urmă la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” în legătură cu aniversarea a 65 de ani de la naștere. La lansarea din 13 mai au venit să-l susțină pe Petre Crăciun poetele Claudia Partole, Lidia Ungureanu, Maria Tomiță-Corini (de la Cantemir), Ion Popa-Pădure, scriitoarea Valeria Dascăl și actorul Sandu Aristid Cupcea. Iar în calitate de auditoriu au fost invitați copiii claselor a treia de la Grădinița-școală primară 226, director Lina Burlacu.
Petre Crăciun a prezentat noutatea sa editorială - cartea de povești în versuri „Împăratul-copil”, ilustrată de Nicolae Tonița, nepotul redutabilului pictor ieșean Nicolae Tonița - o carte în care descrie ce ar face dacă ar ajunge împărat. A dialogat cu copiii, luându-i la întrebări, ce ar face și ei dacă ar ajunge în această situație de poveste. Apoi, scriitorul le-a povestit despre propria lui copilărie și despre pățaniile nepoțelei sale Andra. Le-a mai povestit despre viitoarea carte care în curând va fi editată. Este vorba despre „Țara Adevărului și Împăratul Minciună”, la fel o poveste în versuri.
Poetul a citit poeziile „Aladin, covorul și deltaplanul”, „Măgarul și conservatorul”, „Capra fără iezi”, „Muștele și mierea”, „Motanul Descălțat”, „Lecția girafei”, „Pensionarea Zmeului Puternic”. La rândul lor, copiii au recitat fragmente din „Împăratul-copil”, din „Cruciada pisicilor”, poeziile „Cioara și papagalul”. „Ploaia”, „Ariciul”, „Leul Mitică și țânțarul”, „Bobocul de casă”, „Povestea lui Azorel” ș.a.
Poeta Claudia Partole a vorbit despre primele impresii de la lecturarea cărții „Împăratul-copil”. despre copilărie și modul deosebit de a povesti a lui Petre Crăciun. Au mai vorbit: poeta Lidia Ungureanu, redactor la săptămânalul „Florile dalbe”și  actorul Sandu Aristid Cupcea.
Poetul le-a mai povestit de viitoarea carte „Basme din Țara Copiilor Fericiți”, a împărțit cărți cu autografe copiilor și s-a fotografiat cu ei în fața Lăcașului Cărții.
Dimineață scriitorii prieteni Alexandru Plăcintă și Petre Crăciun au participat într-o emisiune matinală televizată, vorbind și despre lansarea care va avea loc la Biblioteca „Ovidius”.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu