Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

luni, 23 mai 2016

Serviciu de informare virtual

Sportul elexirul sanătății

Studiile au arătat că o abordare activă a vieții te face să te simți mai fericit și mai puțin stresant. Dar înainte de a renunța, cu gîndul la osteneala din sală de forță și la lectură unui manual care poate să ți se pară plicticos, realizează că a fi sportiv nu înseamnă a fi greu de cap. Începutul perfect e să-ți găsești un domeniu nou de interes ori să-ți valorifici abilitățile într-unul deja existent,  canalizîndu-ți energiile spre ceva ce te entuziasmează.

Atletism. – București : Editura Stadion. 1971. – 280 p.
Lucrarea se adresează antrenorilor, profesorilor de educație fizică, sportivilor, instructorilor voluntari, tuturor celor interesați în procesul atletismului românesc, cuprinzând ultimile noutăți în ceea ce priveste aruncările, apărute pe plan național și mondial. Ea este structurată pe trei părți bine distincte și anume: pregătirea tehnică, pregătirea metodică și probleme de planificare.




Cum să fii cel mai bun la tenis. – Chișinău : Editura Arc, 2009. – 49 p.
ISBN 978-9975-61-522-8 
Tenisul este un joc pasionat și distractiv, bazat pe viteză și agilitate. Principalele turrnee, precum Wimbledonul, French Openul, Australian Openul și US Openul, sunt urmărite de milioane de oameni, iar numele celor mai buni jucători sunt cunoscute de toată lumea. Însușirea tehnicilor necesită exercițiu, dar rezultatele merită efortul depus. Un ghid ce oferă tot ce îți trebuie pentru a cunoaște regulele de joc al tenisului. Nu îți promite un succes imediat, ci îți oferă cunoștințele necesare pentru a deveni cel mai bun în orice-ai dori să faci și a-ți atinge scopurile-n jocul dat.

Cum să fii cel mai bun la fotbal. – Chișinău : Editura Arc, 2009. – 49 p.
ISBN 978-9975-61-523-5 
Se numește „soccer” în America, „Fussball” în Germania și „voetball” în Olanda. În Spania este cunoscut drept „futbol”, iar italienii improvizează pe teren un joc de „calcio”. Practicat în aproape toate țările și pe toate continentile, fotbalul este cel mai faimos și mai popular joc din lume. Lucrarea e ca un antrenor personal, care urmăreste să-ți transmită cunoștințele și încrederea de care ai nevoie pentru a-ți îmbunătăți performanța personală în ale jocului.

Cum să fii cel mai bun la înot. – Chișinău : Editura Arc, 2009. – 49 p.
ISBN 978-9975-61-524-2
Există numeroase motive pentru care ai vrea să-ți îmbunătățești tehnica de înot.Unii oameni înoată ca să se mențină în formă, alții se înscriu în cluburi de înot. Poate vrei să înveți să joci (fotbal în piscină), să călărești valurile pe o placă de surf sau chiar să te antrenezi ca salvamar! Dar cel mai mai bun motiv pentru a învața înotul este plăcerea pe care acesta ți-o poate oferi și anume de a atinge și amenține o bună formă sportiva.

Dumitrescu, N. Înotul / N. Dumitrescu, I.Opreșescu. – București : Editura Stadion, 1973. – 190 p.
Carte utilă unui număr cît mai mare de specialiști antrenați în diverse forme  de practicare a înotului, ea sistematizează cunoștințe teoretice, practice și metodice de înot. Cea mai  mare parte din cunoștințile expuse în prezenta carte reprezintă o sinteză a teoriei și practicii școlii românești de înot.




Lașcu, Vlad- Grigore N. Judo: Tehnici de luptă la sol / Vlad- Grigore Lașcu; Vasile Gotelet. – București : Editura Sport-Tursim, 1981. – 192 p.
O lucrare ce pune la îndemînă iubitorilor de judo să depășească schemele și structurile învechite, oferind practicanților prilejuri de meditație critică, utile pentru o bună aprofundare a domeniului prezentat și un îndemn la inițiative proprii.




Polo pe apă. – București : Editura Stadion, 1970. – 190 p.
Lucrarea de față abordează toate aspectele legate de această activitate, atît cele specifice (date  istorice privind jocul de polo pe apă în lume, aspectele tehnico-tactice, aspectele pregătirii și ale metodicii de instruire etc.) cît și unele aspecte biologice.





Robu, Ion. Recordmenii fotbalului moldovenesc /  Ion Robu; consultant: Gheorghe Cîrlan. – Chșinău : S.n., 2010. – 232 p.
ISBN 978-9975-78-877-9
Cartea este o succintă istorioară a fotbalului moldovenesc redată printr-o optică subiectivă, personificată, dar cu pretenții clare de obiectivitate, fiindcă este bazată pe documente, probe adunate din arhive, materiale apărute în presă de-a lungul anilor, impresiile personale despre cei mai buni jucători autohtoni, meciurile echipei naționale, oameni de fotbal cu care a contactat autorul.

Schonborn, Richard. Tenisul - metodologia instruirii / Richard Schonborn. – Oradea : Editura Casa, 2011. – 280 p.
ISBN 978-606-8189-26-0
Cartea tratează teoria modernă a antranamentului, însușirea și perficționarea tehnicii tenisului. Această perfecționare este sistematizată pe baza celor mai noi descoperiri ale științei sportive. Autorul a colaborat strâns, timp de ani de zile, cu sportivi de performanță din toate categoriile de vârstă, experți și oameni de știință. Pe baza bogatei sale experiențe sunt prezentate învățarea și antranamentul tehnicii moderne din punctul de vedere al realității și al meciului, ținând în permanență cont de solicitarea organismului.

Stănculescu, Georghe. Fotbal / Georghe Stănculescu. – Constanța : Ovidius University Press, 2003. – 121 p.
ISBN-973-614-107-1

 O carte de specializare ce te introduce în sistemul de joc a unor echipe cum ar fi echipa Arsenal, Inter Milano, echipa Braziliei, echipa Angliei etc., relațiile tactice de colaborare în faza de apărare, indicile fiziologice ai formei sportive, planificarea și evidența procesului de instruire cât și inițierea în tehnica jocului de fotbal.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu