Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 6 mai 2016

Astăzi este Ziua Sfântului Gheorghe şi se pune crenguţe de salcie la poartă, uşi şi ferestre

Zile însemnate
In fiecare an, la 6 mai (23 aprilie), îl prăznuim pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă. Toţi cei ce au numele Gheorghe sau orice alt derivat işi serbează astăzi ziua numelui.
Peste 900.000 de români poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelordin România. Ca mai toate sărbătorile de peste an, şi de Sfântul Gheorghe românii au tot felul de obiceiuri şi tradiţii. Dintre aceştea amintim câteva.
În unele zone se zice că cine doarme în ziua de Sfântul Gheorghe, va dormi tot anul. O altă tradiţie legată de această sărbătoare este urzicatul. Se spune că cine este urzicat va fi mai ager, mai harnic şi mai sănătos întreaga vară.

Sfântul Gheorghe s-a nascut în oraşul Capadocia, pe vremea împăratului Diocleţian, undeva în secolul al IV-lea. Conform unor scrieri, se crede că Gheorghe ar fi trăit între anii 275/280 şi 23 aprilie 303. Gheorghe este patron al mai multor ţări, dar şi regiuni şi oraşe.
Sfântul Gheorghe a rămas în conştiinţa populară românească ca fiind unul dintre cei mai prezenţi sfinţi, numeroase biserici purtând hramul său.

Biblioteca Ovidius urează tuturor cititorilor care işi sărbătoresc astăzi onomastica, un sincer şi călduros „La Mulţi Ani !!!”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu