Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

marți, 13 martie 2012

CALENDARUL EVENIMENTELOR

CONFERINŢĂ LITERARĂ
Biblioteca „Ovidius” invită miercuri, 14 martie, ora 13.30 la Conferinţa literară: Consistenţa filozofică a demersului critic al cercetătoarei literare Ana Bantoş.
În cadrul conferinţei autoarea îşi va prezenta volumul „Deschidere spre universalism: Literatura română din Basarabia postbelică” (Chişinău, 2010),cercetare în care şi-a propus elucidarea diverselor şi complicatelor aspecte ale literaturii române din Basarabia postbelică, apreciind-o ca un scut de apărare a unei vieţi dedicate cercetării literare.


REFERINŢE ŞI APRECIERI

„Studiul doamnei prof. Ana Bantoş se remarcă, în primul rând, printr-o actualitate indiscutabilă, răspunzând la imperativul numărul unu al zilelor noastre: dialogul intercultural, care porneşte de la raportul ontologic Eu-Celălalt.”
Acad. MIHAI CIMPOI

„Noul volum al doamnei prof. Ana Bantoş este o cercetare extrem de valoroasă, care pune în lumină conexiuni revelatoare şi bine argumentate prin utilizarea unor procedee critice moderne, contribuind la consolidarea a ceea ce se numeşte literatura română generală.”
Prof. univ. dr. DAN MĂNUCĂ

„Studiul de faţă este şi o pledoarie în favoarea, pe de o parte, a românităţii acestei literaturi şi, pe de altă parte, explicit, a europenităţii ei.”
Prof. univ. dr. MIRCEA A. DIACONU

Vă aşteptăm pentru a vă informa despre fenomenul cultural şi literar basarabean postbelic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu