Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

luni, 18 august 2014

Stropi de candoare în frumoasele poveşti de dragoste…

 Rice, Luanne. Un albastru infinit / Luanne Rice ; trad. : Anca Cristine Ilie. – Bucureşti : Litera Internaţional, 2013. – 267 p. – ISBN 978-606-8481-87-6
Cu ani în urmă, Lyra Davis lăsa în urmă o lume de bogăţie şi privilegii, precum şi pe cei care îi iubea cel mai mult în lume, incapabilă să împace aşteptările familiei sale cu năzuinţele propriei inimi sălbatice. Acum duce o existenţă liniştită pe insula Capri, învăţând să se bucure cu adevărat de viaţă alături de bărbatul pe care îl consideră sufletul pereche.
Fiica ei, Pell, acum la vârsta de 16 ani, şi sora ei mai mică, Lucy, încă îi duc dorul mamei care le-a părăsit când erau copii. Pell crede că ştie motivele pentru care Lyra le-a abandonat, şi după moartea tatălui lor, va traversa lumea ca să o găsească pe mama pe care şi-o aminteşte şi să afle adevărul adânc ascuns, pe care Lyra nu a putut să le dezvăluie până acum.
Un albastru infinit este o poveste de dragoste, familie şi prietenie în vieţile a două femei care se reîntîlnesc în locul unde încep visurile – şi unde se pot împlini în cele din urmă.

 Rice, Luanne. Barca de argint / Lianne Rice ; trad. : Anca Cristine Ilie. – Bucureşti : Litera Internaţional, 2012. – 299 p. –ISBN 978-606-600-896-9
Darrah McCarthy le aşteaptă pe surorile ei, Deila şi Rory, pentru o ultimă rugăciune pe insula Marthas Vineyard, la casa familiei, înainte ca aceasta să fie vândută. Îndepărtându-se de propriul mediu familiar, fiecare dintre surori ajunge să-şi vadă cu alţi ochi viaţa, relaţiile sentimentale şi legătura cu trecutul. Inevitabil, amintirile despre mamă, bunică şi mai ales tatăl lor – un irlandez care a plecat în ţara natală când Darrah avea doisprezece ani pentru a dovedi  existenţa unei moşteniri ancestrale şi nu sa mai întors – scot la iveală întrebări rămase fără răspuns şi încep să destrame mitul familiei lor, iar descoperirea unor scrisori vechi de dragoste le face pe cele trei surori să pornească în căutarea adevărului în Irlanda.
Lilianne Rice reuşeşte să surprindă în Barca de argint esenţa familiei în toată complexitatea ei imperfectă şi modul în care fiecare dintre cele trei femei atât de diferite reuşeşte să facă faţă pierderii şi complicaţiilor dragostei.

 Quick, Amanda. Scandal / Amanda Quick  ; trad. : Graal Soft. –Bucureşti : Litera, 2012. – 315 p. – ISBN 978-606-21-0081-0
După ce reputaţia îi este ruinată pentru totdeauna de o faptă nechibzuită din tinereţe, încântătoarea Emily Farington se resemnează cu gândul că o să rămână pentru totdeauna singură – până când, implicându-se într-un schimb neobişnuit de scrisori, se îndrăgosteşte nebuneşte. Sensibil, inteligent şi cu o minte sclipitoare, nobilul ei corespondent pare să fie întruchiparea a tot ceea ce Emily a visat să găsească într-un bărbat. Dar Simion Augustus Traherne, misteriosul conte de Blade nu este deloc ceea ce pare.
Mânat de pasiuni întunecate şi clocotitoare şi de un secret tragic adânc îngropat în sufletul lui, Blade are toată Londra la piciore, dar nu şi pe Emily... niciodată pe Emily. Căci, chiar dacă ea cade pradă farmecului seducător al contelui, cunoaşte totodată şi motivul adevărat din spatele interesului său sentimental. Şi mai ştie că trebuie să ajungă la inima acestui bărbat plin de contraste înainte ca trecutul lor să distrugă singura iubire pe care a cunoscut-o vreodată.

 McCullough, Colleen. Pasărea spin / Colleen McCuough ; trad. : Nistor Gicuţa. – Bucureşti : Orizonturi, 2012. – 664 p. – ISBN 978-973-736-165-3
După aproape patru decenii de la lansare, Pasărea Spin – tulburătoarea poveste a unei iubiri interzise, continuă să fascineze milioane de cititori din întreaga lume.
Titlul cărţii i-a fost inspirat autoarei de mitul unei păsări ce cântă o singură dată în viaţă, mai dulce decât altă vietate din lume. Din momentul în care părăseşte cuibul pleacă în căutarea unui copac cu spini şi nu îşi află odihnă până nu îl găseşte. Apoi cântând printre ramurile lui ea se aruncă în spinul cel mai lung şi mai ascuţit.
În îmbrăţişarea morţii, îşi învinge propria agonie, scoţând un tril ce le depăşeşte pe celelalte priveghetori şi ciocârlii la un loc. Un cântec ca tribut al existenţei sale.
Asemenea păsării spin, tânăra Meghie Cleary şi preotul Ralph de Bricassart se aruncă în mod conştient în vârful spinului, suferind cele mai crunte dureri de dragul cântecului care se numeşte iubire.
O capodoperă literară ce a dobândit aureola unei legende.

 Goodwin, Daisy. Ultima mea ducesă / Daisy Goodwin ; trad. : Graal Soft. – Bucureşti : Litera, 2012. – 392 p. – ISBN 978-606-93319-2-7
Cora Cash, cea mai bogată moştenitoare din America anilor 1890, a fost crescută cu convingerea că banii îi vor deschide toate uşile. Însă când dominatoarea mamă o duce în Anglia pentru a-şi găsi un soţ cu sânge nobil, Cora este şocată de primirea de care are parte. Înalta societate engleză pare indiferentă la frumuseţea şi bogăţia ei, şi mult mai preocupată de jocurile de culise, de intrigi şi de bârfe..
Îndrăgostindu-se de un bărbat pe care abia îl cunoaşte, Cora se trezeşte brusc ducesă de Wareham, măritată cu Ivo, cel mai dorit burlac din Anglia. Şi totuşi nimic nu este cum pare la prima vedere: Ivo este secretos, iar lumea în care intră Cora este plină de capcane şi trădări. Şi astfel, tânăra ducesă află că aici banii nu pot cumpăra orice, că jocul pe care  îl joacă nu este unul pe care să-l înţeleagă în totalitate şi că fericirea ei viitore poate fi preţul plătit pentru orice pas greşit.

 Jonsson, Ulrika. Suflete regăsite / Ulrika Jonsson ; trad. : Andeea Nastase. – Bucureşti : Litera Internaţional, 2012. – 264 p. ISBN 978-606-21-0026-1
Când soţul lui Myrtle, moare subit în drum spre serviciu, lumea pare să se oprească în jurul ei. Cu toate astea însă, Myrtle şi-a petrecut toţi anii de căsnicie sub o calotă de gheaţă din punct de vedere emoţional. Fiicele ei sunt o enigmă pentru ea – una este irascibilă şi agresivă iar cealaltă ascunde cu înverşunare un secret. În plus, atitudinea distantă a lui Austin a împiedicat-o pe Myrtle să lege prietenii. Atunci de ce nu se simte eliberată? Cum îşi poate continua viaţa o văduvă nesigură pe locul ei în lume?
Myrtle nu poate merge mai departe până nu-şi înfruntă propriul ei trecut şi nu recunoaşte motivele pentru care i-a arătat lui Austin un asemenea devotament. Adevărul trebuie să iasă la lumină, chiar dacă, pentru ea şi fiicele ei, consecinţele ar putea fi devastatoare...

 Jio, Sarah. Anotimpul regăsirii / Sarah Jio ; trad. : Adriana Duţă. – Bucureşti : Litera, 2012.– 250 p. – ISBN 978-606- 600-985-5
Până să împlinească douăzeci de ani, Emily Wilson avea lumea la piciore: scrisese un roman care avusese un succes uriaş, se măritase cu bărbatul visurilor şi părea să fi tras lozul câştigător spre o viaţă ca în poveşti.
Însă zece ani mai târziu, roata norocului se învârtise pentru ea: bestsellerul scris a rămas singura realitate literară, iar soţul a părăsit-o pentru altă femeie. Aşa că, atunci când Bee, mătuşa mamei sale, aflând de divorţul dureros prin care trece o invită să petreacă o lună pe insula Bainbridge, Emily vede ocazie ideală de a fugi de problemele cotidiene, de a revedea locurile îndrăgite din copilărie şi de a face cercetări pentru noua sa carte. Întâmplător, ea descoperă un jurnal din 1943 care ascunde o fascinantă poveste de dragoste şi care se dovedeşte a avea un impact uluitor asupra propriei vieţi.

 Golon, Anne. Angelica. Logodnica vândută  / Anne Golon ; trad. : Aurelia Ulici. – Bucureşti : Litera, 2012.– 250 p. – ISBN 978-606-93314-0-8
1654. Angelica de Sance, acum în vârstă de şaptesprezece ani, îşi lasă în urmă familia şi ţinuturile natale pentru a porni în lunga călătorie spre Touluse, unde o aşteaptă contele Joffrey de Peyrac. La Touluse, în ciuda bogăţiei şi frumuseţei locurilor Angelica se simte deznădăjduită. Cum va trăi tot restul vieţii alături de un soţ care o înspăimântă?

Pe când întregul regat se pregăteşte să întâmpine cu bucurie vestea cununiei lui Ludovic al XIV-lea cu infanta Spaniei, Angelica descoperă cu uimire contrastul din ţinuturile însorite ale sudului Franţei, unde pasiunile religioase se împletesc cu petrecerile fastuoase care se ţin lanţ în palatul contelui de Peyrac....




Steel, Danielle. Hotel Vendome / Danielle Steel ; trad. : Alexandru Macovescu. – Bucureşti : Litera, 2012. – 284 p. – ISBN 978-606-21-0079-7
Hugues Martin, un tânăr și ambiţios hotelier, vede în vechiul şi dărăpănatul hotel Vendome ceea ce nimeni altcineva nu vede – un adevărat diamant neşlefuit, ascuns pe o străduţă liniştită din Manhattan – iar eforturile uriaşe pe care le depune pentru restaurarea lui sunt în final răsplătite. Hotelul îşi recapătă eleganţa şi strălucirea de altădată, devenind un refugiu newyorkez pentru celebrităţi şi oameni bogaţi, şi totodată căminul perfect pentru soţia şi fiica lui de patru ani. Când însă soţia îl părăseşte el face tot posibilul de a fi un tată desăvârşit pentru fiica sa, Heloise. Anii trec, aducând pentru Hugues o nouă dragoste, iar pentru Heloise un univers plin de mistere, drame şi bucurii neaşteptate, presărat de provocări, crize şi celebrări care transformă în magie fiecare zi. 

Putney, Mary Jo. Dansul pasiunii / Mary Jo Putney ; trad. : Ruxanda Târcă. –Bucureşti : Litera, 2012. – 420 p. – ISBN 978-606-600-865-5
Asemenea tizului său, Lucifer, lordul Strathmore este renumit pentru frumuseţea sa nepământească şi inteligenţa diabolică.  Un eveniment tragic din trecut l-a determinat să-şi folosească înzestrările excepţionale pentru a-şi ocroti ţara de inamicii invizibili, şi se achită de misiune la perfecţie – până ce întâlneşte o femeie misterioasă cu aptitudini comparabile în materie de înşelătorie.

Fără a-şi putea acorda o încredere deplină, dar incapabili să se despartă, cei doi îşi unesc forţele pentru a cerceta dedesubturile înaltei societăţi londoneze. Însă nici măcar doi maeştri în arta mistificării nu pot scăpa din capcana senzuală a pasiunii – sau dintr-o iubire imposibilă, mai preţioasă decât viaţa însăşi...