Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

marți, 1 octombrie 2013

Nina Slutu-Soroceanu: "Câte o bibliotecă pentru fiecare"


 
 
Biblioteca "Ovidius" a găzduit întâlnirea scriitoarei Nina Slutu-Soroceanu cu elevii claselor a doua (diriginte, Natalia Rufanda) şi clasa a treia ( diriginte, Irina Barcari) de la Gimnaziul nr.53 din sectorul Centru al capitalei. 
Dialogul cu copiii a început de la noţiunea de "carte". După ce scriitoarea le-a vorbit despre cărțile sale, despre o bibliotecă personală a fiecărui copil, elevii şi-au expus părerile, numind cartea "Inima si creierul omului", "mama învățăturii, "cartea este scumpă ca fratele, sora si părinţii", "cartea este o împărăţie de poveste" si multe alte noţiuni, care mai de care. Apoi, după ce Nina Slutu-Soroceanu le-a citit versurile sale, copiii au prezentat primele lor versificări. A urmat prezentarea carţilor "Am vorbit cu florile", "Cum am trăit într-un măr", "Împreună cu Binuţu", "Castele până la stele", "Moș Crăciun ne-a vizitat", "Primii paşi” si altele. Scriitoarea le-a explicat cum se editează o carte la tipografie.
Ideea unei biblioteci personale le-a plăcut copiilor. Ei au plecat acasă cu câte o carte, semnată de scriitoarea Nina Slutu-Suruceanu.



 

      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu