Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

vineri, 11 octombrie 2013

Decada “Oraşul meu”


Chişinăul, capitală europeană, omagiat la Ovidius
 
     Suntem pe  ultima sută de metri ce ne desparte de sărbătoarea Hramul Chişinăului. La bibliotecă se fac ultimele pregătiri informaţional-culturale, în cadrul Decadei “Oraşul meu - 2013”. Studenţii Colegiului de Construcţii (însoțiţi de profesorul de biologie Veaceslav Todeorașco) şi cei de la Colegiul Politehnic, joi,  au avut ocazia să colinde imaginar pe străzile bătrânului şi veşnic tânărului Chişinău. Colaboratoarea Muzeului din Turnul de Apă, azi Muzeul oraşului, Veronica Bârcă a întreprins o excursie virtuală în timp, printre bisericile capitalei, povestind cu lux de amănunte despre fiecare locaş sfânt în parte, expus într-o amplă şi interesantă expoziţie de fotografii “Biserici chişinăuiene”. 
Apoi a urmat surpriza decadei – prezentarea filmului documentar “Chişinău - o capitală europeană”, prezentat de producătorul Virgil Mărgineanu, director al studioului OWH, regizorul şi scenaristul acestui film, Leontina Vatamanu. Soţii Mărgineanu-Vatamanu au povestit despre procesul de creaţie a acestui film. El a fost realizat pe parcursul anului 2011 şi prezintă o trecere în revistă a realizărilor capitalei - incursiune în istorie şi oglindă a Chişinăului actual. Invitaţii au vorbit despre Festivalul internaţional de filme documentare ”Cronograf”, care are loc la Chişinău anual, pe la sfârşitul lunii mai. Întâlnirea de suflet s-a încheiat cu un program liric pregătit de discipolii profesorului de biologie Veaceslav Todorașco şi bibliotecara Tatiana Ambroci                   de la Colegiul de Construcţii. Ei au citit versuri dedicate Chişinăului, au interpretat cântecele capitalei, acompaniaţi de chitare, şi-au expus mesajele lor de felicitare.
 

       Tinerii de la ambele instituţii de învăţământ au plecat de la Biblioteca “Ovidius”, înaripaţi, dornici de a cunoaşte oraşul în amănunte. Ei au menţionat importanţa acestor manifestări, exprimându-şi dorinţa de a reveni în Casa Cărţii pentru noi întâlniri, cu oameni interesanţi şi cu operele lor.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu