Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 2 octombrie 2013

Claudia Partole: Învăţă de la toate


Întâlnirea scriitoarei Claudia Partole cu  elevii claselor a III-a  şi a IV-a , de la Gimnaziul nr. 41 din Chişinău, organizată de Biblioteca „Ovidius”, a început cu  mărturisirea ei, că şi scriitorii au emoţii, când vorbesc cu cititorii săi, că şi ea are o inimă cu patru camere, plină de dragoste, că şi ea cândva a fost fetiţă cu două cosiţe, dar că a avut o copilărie mai altfel, păscând bobocii la ţară şi doar dragostea de carte, a fost aceeaşi ca şi la semenii ei de la oraş. Claudia Partole le-a vorbit copiilor despre dragostea faţă de natură, faţă de animale şi despre cartea sa „Învaţă de la toate”. Copii au pregătit un fragment din piesa scriitoarei „O plută aşteaptă”, au recitat poezii „Din ograda buneilor din sat” şi despre motanul Cu-Cu. 
Apoi, dna Partole a povestit cum a ajuns cu cartea „Florile iubirii” la un festival de carte, tocmai în Coreea de Sud; despre peripeţiile provocate de un robinet uitat deschis;
despre cartea de proză „Când eram înger”; despre cartea „Grăbeşte-te încet” şi istoria poeziei „Am putea să fim mai buni”, care a devenit deosebit de populară la noi şi în România; a prezentat cartea „De la facerea lumii citire”, o redare a vechiului testament, versificat şi tălmăcit pe înţelesul copiilor. Copii au pus nenumărate întrebări, cea mai ingenioasă fiind adresată de un băieţel, care a întrebat, dacă visele se împlinesc. La finele întâlnirii, toţi au interpretat cântecul „A ruginit frunza din vii”, imn închinat toamnei, şi au felicitat toate Irinele cu ziua lor onomastică. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu