Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

marți, 29 octombrie 2013

Calendarul evenimentelor

Marţi, 29 octombrie, ora 13.30, la Biblioteca Ovidius va avea loc întâlnirea cu scriitorul, poetul, dramaturgul şi autorul de cântece Boris Druţă. Boris Druţă va vorbi despre cele 16 cărţi, despre activitatea sa, va răspunde la întrebările auditoriului.
 
      Boris Druţă, este în primul  rând avocat. Unii ziarişti l-au numit avocatul săracilor, deşi avocatul consideră că nu este corect spus, el considerându-se avocatul tuturor. El pledează pentru adevăr. Pentru un om mai sărac el poate să ofere gratis nişte sfaturi.

Alţii i-au zis Juristul scriitorilor la Literatura şi Arta. Şi aici e o chestie, fiindcă Druţă disconsideră Uniunea Scriitorilor, de unde n-a primit susţinere, fiind considerat un scriitor mediocru, chiar dacă bănuieşte că nimeni nu i-a citit operele. Şi în sfârşit, este numit Poetul juriştilor.  Boris Druţă a început să scrie de prin clasa a VII, fiind elev la şcoala din satul natal Ineşti, raionul Teleneşti. După absolvirea şcolii, studiază la Facultatea de Drept. Abia după facultate studiază serios scrisul într-un laborator de creaţie. Este discipolul scriitorului evreu Beniamin Cogan. A scris şi editat 5 romane, culegeri de nuvele, de publicistică, poezie şi panfleturi. În total, 16 cărţi editate din banii proprii. A făcut cărţi în tiraje mici, oferind mai mult amicilor. El consideră că un scriitor se naşte cu aptitudini şi că este este dator să aibă un bagaj solid de cuvinte cu care să sflujească Adevărului. În opinia lui, artistul dacă crează doar pentru popor, este ratat din start. El, în primul rând, trebuie s-o facă pentru sine. Un om al scrisului trebuie să-şi formeze de la naştere un cod moral, fără care, n-ar exista în calitate de scriitor.
         Dintre cele mai cunoscute lucrări, am putea menţiona La Ineasca(1989), O femeie îşi caută...pantalonii(1997), Catacomba(1998), Copiii serenadelor, Sarcofagul (2000), Între viaţă şi moarte (2001), Luciana (2002), Madona din Ineasca (2004), Păsări uitate în zbor (2008), Sub steaua lui David, cu  D-zeu, Pandurii tristeţii (2010), Pe insula Şerpilor, Au zburat din pantaloni bărbaţii, Oglinda tăcerii  ş.a.  Boris Druţă mai are scrise două piese de teatru şi două CD-uri de muzică. El este un cant-autor. A practicat scrisul la ziar. Din 1990 este membru al Uniunii Ziariştilor, iar din 1993 şi al Uniunii Scriitorilor. Tată a 10 copii (4 băieţi şi 6 fete) cu care se mândreşte.
La întâlnire sunt invitaţi toţi doritorii.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu