Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

miercuri, 30 octombrie 2013

Întâlnire cu Boris Druță


Locul cărţii este la bibliotecă” -  Adevăr descoperit de Boris Druţă la Ovidius
Deşi are la activ 16 cărţi, printre care 5 romane şi alte volume de nuvele, poezie, pamflete şi publicistică, scriitorul Boris Druţă, pentru prima dată, s-a întâlnit cu cititorii. O întâlnire organizată de Biblioteca Publică Ovidius. Au venit să facă cunoştinţă cu scriitorul studenţii de la USM, Facultatea de Jurnalism, cei de la Colegiul de Construcţii, Facultatea Construcţii Urbanistice şi amatori de poezie de la Liceul „Mihai Viteazul”. Boris Druţă a fost susţinut de traducătoarea Eugenia David şi ziarista Natalia Pâslaru, cele care i-au îngrijit textual cărţile.

Scriitorul şi-a început dialogul de la negarea a tot şi a toate – că tot ce face el nu este citit, că nu există în Republica Moldova o Uniune a Scriitorilor, care să monitorizeze activitatea scriitorilor, că lipsesc patrioţii în societatea noastră etc., etc., etc.
Deşi, toate aceste negaţii au fost contestate de cei prezenţi. Studenţii de la Colegiul de Construcţii au prezentat două recitaluri de poezie druţiană – unul cu tematică social-patriotică şi altul, cu poezii de dragoste. Iar studenţii de la jurnalism l-au bombardat cu întrebări. E şi firesc, doar aveau în faţă un scriitor talentat, dar necunoscut de ei. Tinerii s-au interesat de activitatea lui, în primul rând, în calitate de jurnalist. Apoi, ca avocat şi  scriitor. Ei au descoperit că Boris Druţă a mai scris şi piese de teatru, dar şi numeroase piese muzicale, fiind cantautor. Viitorii ziarişti s-au mai interesat de familia scriitorului, de relaţiile cu cei 10 copii pe care îi are, de atitudinea faţă de politica ţării şi politicieni, cel leagă de poporul evreu, ce scrie în prezent şi multe altele.
Boris Druţă a mulţumit tuturor pentru această întâlnire constructivă, convingându-se, că de fapt, literatura, ca să fie citită, trebuie promovată şi a promis să revină în faţa cititorilor la prima chemare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu