Titlu

în dialog cu comunitatea

BIBLIOTECA OVIDIUS ÎŢI OFERĂ CE ARE MAI BUN: INFORMAŢIE UTILĂ, CELE MAI ATRACTIVE SPAŢII, BIBLIOTECARI CALIFICAŢI
VINO ŞI TE VEI CONVINGE!


Menu

luni, 30 septembrie 2013

Sărbători internaţionale marcate la Biblioteca “Ovidius”


 
„A fi în viaţă, nu înseamnă a trăi viaţa.
A fi în Europa, nu înseamnă a fi european”
 
Biblioteca „Ovidius” a marcat, la sfârşit de săptămână, două sărbători internaţionale – Ziua dreptului de a Şti şi Ziua Europeană a Limbilor.
La primul eveniment, i-am avut în calitate de oaspeţi pe ziarista Nătăliţa Pâslaru, de la ziarul “Univers Pedagogic Pro”, şi scriitorul Boris Druţă. Natalia a vorbit despre publicaţia, la care activează de la primul număr de ziar, despre cum se realizează un articol, despre modul de a obţine date veridice, informaţii din prima sursă. Scriitorul Boris Druţă, avocat de profesie, în trecut jurnalist, a accentuat rolul presei în societate, dreptul cititorului de a primi informaţie corectă, din surse verificate. 
      Participanţii la discuţie - studenţi de la facultatea de jurnalism (USM), foşti ziarişti şi cititori ai Bibliotecii “Ovidius” – au adresat întrebări, legate de dreptul de a cunoaşte, de publicaţiile din Republica Moldova şi din alte ţări. În discuţie s-au implicat şi studenţii de la facultatea de traducători, de la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, membrii Clubului ”Café littéraire”. Ei, treptat, au trecut la reflectarea Zilei Europene a Limbilor. Materialul expus a fost atât de interesant, în cât participanţii la prima întrunire au rămas să asiste şi la cea de a doua, inclusiv ziarista Natalia Pâslaru şi scriitorul Boris Druţă. Lectorul Ghenadie Râbacov a povestit despre cele 24 limbi europene vorbite, la care se mai adaugă 45 de limbi locale, despre limbile oficiale utilizate la forurile europene. Cu ajutorul unui proiector, au fost demonstrate diferite diagrame, spoturi publicitare, curiozităţi legate de limbile vorbite în Europa şi chiar în întreaga lume. Cu ajutorul studenţilor de la ULIM, participanţii au învăţat cum se pronunţă formele de salut în 20 de limbi.
 
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu